Mandić: Da ZBCG ima ministre u Vladi, glasali bi protiv Rezolucije o Srebrenici a to očekujemo od kolega iz SNP-a; Srpski narod ne traži da srušimo vlast jer se time vraća DPS!

Mandić: Da ZBCG ima ministre u Vladi, glasali bi protiv Rezolucije o Srebrenici a to očekujemo od kolega iz SNP-a; Srpski narod ne traži da srušimo vlast jer se time vraća DPS!

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da, u slučaju da je koalicija ZBCG u Vladi, ne bi podržala Rezoluciju o Srebrenici.

„Mi nismo u Vladi. U Vladi sjede ministri i oni glasaju. Vlada će donijeti odluku onako kako procijeni. Oni treba da donesu odluku a znajući da ZBCG ne podržava tu odluku. To smo sto puta saopštili“, kazao je Mandić.

Predsjednik Skupštine je kazao da zna da u Vladi sjede predstavnici albanskog naroda, a da ih podržavaju i Bošnjaci i kazao da smo svi različiti.

„Nalazimo zajednički vektor. A to je da ne treba dozvoliti DPS-u da se vrati na vlast. Takvi porazni rezultati te politike, posebno u oblasti organizovanog kriminala i korupcije su važniji da bi se Crna Gora izliječila. Vlada će voditi unutrašnju i spoljnu politiku, Vlada će sjutra donijeti odluku. Očekujemo od kolega iz SNP-a da budu protiv. Da smo u Vladi, naši ministri bi bili protiv. Ali mi sada da srušimo vlast kako bi vi došli? Mislim da naš narod od nas to ne traži“, kazao je Mandić.

On je kazao da želi da srpski jezik bude službeni, da trobojka bude narodna zastava a da Crna Gora ne treba da bude država samo jednih. Ponovio je da Spajić zna da su protiv glasanja Crne Gore za Rezoluciju u UN-u, ali ako smatraju da oni zbog toga otkažu podršku kako bi DPS bio nova vlast, misli da prave veliku grešku.

„Naš stav je veoma jasan. Znamo šta ide posle toga. Nas 16 poslanika, a predstavljaće nas ministri SNP-a, oni će govoriti sve ono što treba da se kaže. Znajte gospodo da život mora da ide dalje. Sjećam se ja da ste govorili da jedan bor raste na Durmitoru a drugi na Zlatiboru. Ne možete tako naglo zaokretati brodove“, kazao je Mandić.

Kazao je da su roditelji mladih političari iz DPS-a bili sa njima 1992. godine kada su podržavali Slobodana Miloševića pa su napravili zaokret i okrenuli se NATO savezu.