Knežević na skupu SNS-a: Nisam siguran je li Crna Gora ili „ambasadoristan“

Knežević na skupu SNS-a: Nisam siguran je li Crna Gora ili „ambasadoristan“

Jedan od lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević obratio se večeras okupljenima na mitingu Srpske narodne stranke u Beogradu, pod sloganom „Srbija nade“.

Knežević je pozdravio „nedjeljivi srpski narod“, rekavši da želi prenijeti pozdrave iz „bratske Crne Gore“, ali i kazao da više nije siguran da se ona tako zove, „već da su joj dali ime ‘ambasadoristan'“.

„Poručili su nam ambasadori i ambasadorke da nema potrebe da nosimo svoje glave i mislimo njima, jer će oni to činiti umjesto nas… Kada dođu izbori u Crnoj Gori onda se raspisuju tenderi za ministre i premijera. Osnovno je pravilo da ne važi broj osvojenih glasova, već treba da prođete ambasadorski test i tender, da više niste Srbin, da priznajete lažnu UČK tvorevinu, da se odreknete srpskog jezika i Srpske pravoslavne crkve, i da se pospete pepelom da ste genocidan narod“, kazao je Knežević.

Rekao je da u Crnoj Gori postoje oni nikad neće priznati „lažnu državu Kosovo“ i da bi, ako postane premijer, prvo povukao priznanje nezavisnosti Kosova.