Kaluđerović: SNP ima jasan stav, Kosovo je dio Srbije

Kaluđerović: SNP ima jasan stav, Kosovo je dio Srbije

Socijalistička narodna partija (SNP) po pitanju Kosova i Metohije ima jasan i dosljedan stav – mi smatramo da je Kosovo sastavni dio Srbije, poručila je Slađana Kaluđerović, kandidatkinja za poslanicu „SNP – Demos – Za tebe“ i predsjednica Opštinskog odbora SNP Zeta.

Kako se navodi u saopštenju SNP-a, ona je dodala i da je zato potpuno logična njihova odluka da u parlamentu Zete glasaju da se na dnevni red stavi Deklaracija o poništenju priznanja Kosova, a potom i za njeno usvajanje na sjednici Skupštine opštine.

„Iako ta deklaracija ima simbolički značaj, za nas ima suštinski, jer znači poštovanje volje naroda Zete. Podsjećam da je glas većine građana Zete, ali i Crne Gore protiv priznanja Kosova, a glas naroda je uvijek bio svetinja za Socijalističku narodnu partiju“, kaže on.

Prijateljski odnosi sa Srbijom, kako navodi, od prioritetnog su značaja za Crnu Goru.

„Srbija je najznačajniji ekonomski partner Crne Gore, a uz istorijske, kulturne i rodbinske veze to čini još većom potrebu za razvijanjem bliskih i najboljih međusobnih odnosa“, istakla je.

Što se tiče primjedbi DPS-a, kako je navedeno, ona je podsjetila da je njihova politika bila – što gori odnosi sa Srbijom, to bolje za DPS.

„Međutim, ta politika nigdje nije tako ubjedljivo poražena kao u Zeti, čime su građani jasno poručili da žele da se okrene novi list u odnosima Crne Gore i Srbije. Žao mi je što u klubu Demokrata ima neslaganja i različitih stavova po ovom pitanju, dok, ponavljam, stav SNP je jasan – Kosovo je sastavni dio Srbije“, zaključila je Kaluđerović.