HGI: Plenković nas je podržao na predstojećim izborima

HGI: Plenković nas je podržao na predstojećim izborima

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković podržao je Hrvatsku građansku inicijativu (HGI) pred predstojeće, parlamentarne izbore, saopšteno je iz te partije.

Plenković je, kako se navodi, u razgovoru sa nosiocem liste „HGI – Na pravoj strani svijeta“, Adrijanom Vuksanovićem, poželio uspjeh toj partiji na predstojećim izborima i iskazao podršku.

„Plenković se interesovao za brojna aktuelna pitanja vezana za Hrvate u Crnoj Gori i kazao da je Hrvatska čvrsto uz hrvatsku zajednicu. Vuksanović je zahvalio Plenkoviću na svemu što radi za Hrvate izvan granica Republike Hrvatske, a posebno je naglasio da je kontinuirana politička podrška Hrvatima u Crnoj Gori i HGI – ju, od strane Vlade na čijem je čelu, velika snaga i ohrabrenje u misiji Hrvatske građanske inicijative“, piše u saopštenju HGI.

Vuksanović je, kako su kazali, izrazio zadovoljstvo i zahvalnost premijeru Hrvatske zbog komunikacije za koju kaže da je svih ovih godina redovna.

Dodaje se da je on iskazao uvjerenje i optimizam za uspjeh na nedjeljnim izborima.

„Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković informisao je hrvatskog premijera o statusu Doma kulture Josip Marković, a Plenković je iskazao spremnost i odlučnost da se taj značajni prostor za hrvatsku zajednicu trajno riješi u korist Hrvata u Crnoj Gori“, stoji u saopštenju HGI.