Dragaš: DPS će u naredne četiri godine biti opozicija

Dragaš: DPS će u naredne četiri godine biti opozicija

Patriotizam koji su samo deklarativno zastupali, u suštini je značio lično bogaćenje pojedinaca koji su bliski DPS-u, dok su obični građani i naša zemlja po inerciji klizili u siromaštvo, pravnu nesigurnost i podjele“, navodi se u saopštenju PES-a.

Kandidat sa liste „Vrijeme je“ i član Pokreta Evropa sad (PES) Tihomir Dragaš kazao je da će DPS u naredne četiri godine biti opozicije, saopšteno je iz tog pokreta.

„Pokret Evropa sad je dao ključan doprinos u potpunoj demontaži bivšeg režima nakon 34 godine, a crnogorski građani su se konačno fokusirali na teme koje će im popraviti uslove života“, kazao je Dragaš, navodi se u saopštenju tog pokreta.

Nakon što su oštro kritikovali i glasali protiv programa Evropa sad 1.0, dodao je on, koji je kasnije uspješno sproveden, DPS je pokazao da im interesi građana Crne Gore nisu na prvom mjestu.

„Patriotizam koji su samo deklarativno zastupali, u suštini je značio lično bogaćenje pojedinaca koji su bliski DPS-u, dok su obični građani i naša zemlja po inerciji klizili u siromaštvo, pravnu nesigurnost i podjele“, navodi se u saopštenju PES-a.

Zbog takve politike, kako se dodaje, našu zemlju je od 2006. godine napustilo preko 100 hiljada građana, što je, prema riječima Dragaša, prava mjera DPS-ovog patriotizma.

„Drago nam je da su teme podjela po nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti, i druge koje su dijelile građane, zamijenjene ekonomskim i socijalnim temama čak iako se radi o blijedim pokušajima kopiranja onoga što Pokret Evropa sad radi, bez obzira što kasne sa istim preko 30 godina“, saopšteno je iz PES-a.

Opoziciono djelovanje, kako navodi Dragaš, za ovu partiju može imati imati i ljekovit efekat, tako što će se u narednom periodu javno ograditi od svih kompromitovanih kadrova iz svojih redova koji su uništavali našu zemlju, a oni postali milioneri.

„Nesumnjivo da će DPS najmanje u naredne četiri godine biti opozicija, a to će trajati i mnogo duže, ukoliko se ne suoče sa svim propustima i suštinski ne reformišu“, dodaje se u saopštenju.

U suprotnom, dodao je on, ova nekada dominantna partija će nastaviti da se osipa i pitanje je da li će do narednih izbora sačuvati parlamentarni status.