Ćupić: Revitalizacija Trga Božane Vučinić ključni korak ka modernizaciji i unapređenju infrastrukture Podgorice

Ćupić: Revitalizacija Trga Božane Vučinić ključni korak ka modernizaciji i unapređenju infrastrukture Podgorice

Kandidat za odbornika liste „Za bolju Podgoricu“ Marko Ćupić najavio je početak realizacije projekta uređenja Trga Božane Vučinić, jednog od, kako se navodi u njegovom saopštenju, najzapuštenijih javnih prostora u gradu.
Ćupić je istakao da ovaj projekat predstavlja ključni korak ka modernizaciji i unapređenju infrastrukture glavnog grada.

„Trg Božane Vučinić, uprkos svojoj izuzetnoj lokaciji i povezanosti sa centrom grada, već decenijama služi kao improvizovani parking i nalazi se u veoma lošem stanju. Naš cilj je da ovaj prostor transformišemo u reprezentativnu pješačku zonu koja će biti centar kulturnih i društvenih aktivnosti“, kazao je on.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavio medijima, projekat obuhvata izgradnju podzemne garaže sa 349 parking mjesta, koja će rasteretiti saobraćaj u ovom dijelu grada, kao i stvaranje modernog javnog prostora na površini od 10.650 kvadratnih metara. Pored parking prostora, dodaje se da su planirane kancelarijske i javne površine, dok će nadzemni dio trga biti pješačka zona, idealna za, kako se ističe, kulturne manifestacije i okupljanja građana.

„Gradnja će biti realizovana u dvije faze, kako bismo omogućili brži početak radova. Procijenjena vrijednost projekta je 6 miliona eura, a radovi će trajati 26 mjeseci. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da ćemo, nakon pozitivne revizije glavnog projekta, radove započeti već krajem ove godine“, objasnio je Ćupić.
Kandidat za odbornika naglasio je da ovaj projekat predstavlja samo jedan od koraka u njegovom planu za bolju i funkcionalniju Podgoricu.

„Ovo nije samo projekat parkiranja ili izgradnje – ovo je vizija modernije Podgorice, grada koji brine o svojim građanima i njihovim potrebama, grada koji raste i razvija se na održivim osnovama“, dodao je.

Ćupić je zaključio da će revitalizacija Trga Božane Vučinić značajno doprinijeti boljem kvalitetu života građana Podgorice, ali i unaprijediti imidž grada kao centra kulturnih i društvenih dešavanja.