Čarapić: Đukanović više nije predsjednik, Crna Gora se okupila oko jednog novog puta

Čarapić: Đukanović više nije predsjednik, Crna Gora se okupila oko jednog novog puta

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad! Vasilije Čarapić je kazao da je njihov osnivački program ustvari izborni program. Smatrali su, istakao je, da je trebalo da se prijevremeni parlamentarni izbori dese ranije.

„Kao neko ko je rođen u režimu Mila Đukanovića vrlo često se probudim i pomislim Jakov Milatović , čovjek koji je do prije nekoliko godina bio nepoznat široj javnosti, pobijedio je Đukanovića. Đukanović više nije predsjednik, Crna Gora se okupila oko jednog novog puta“, rekao je Čarapić.

Ocijenio je da je atmosfera u kojoj se dešavaju ovi izbori jedinstvena.

„Mislim da je napravljen veliki iskorak. Ovo je ono što nas čeka nakon smjene režima, nadam se da će naredni izbori biti ovakvi, da će se ovakve stvari stavljati u fokus. Drago mi je da su nakon više decenija svi politički subjekti shvatili da je neophodno bilo sve ove godine potencirati život građanina i teme koje su od značaja za njihovu svakodnevicu“, kazao je Čarapić.

Istakao je da je program Evropa sad 2 apsolutno održiv, kao i prethodni program Evropa sad, ukazujući na teme koje su u fokusu njihove kampanje.

„Nastavak reformi koje je započela 42. vlada, Evropa sad 2 program – minimalna penzija od 450, minimalna zarada 700, a prosječna 1000 eura i radno vrijeme od sedam sati. Smatramo da je to neophodno da bismo bili evropsko društvo koje može da se nosi sa bremenom budućnosti“, dodao je.

On je kazao da nema raskola u PES-u.

„Mi, kao pokret, obrazovali smo se od ljudi koji su slobodnomisleći, naša najveća snaga je ta različitost u razmišljanju. Ali sposobni smo da se ujedinimo oko ključnih stvari“, naglasio je Čarapić.