Čarapić: Direktor Uprave policije i ministar unutrašnjih poslova da podnesu ostavke

Čarapić: Direktor Uprave policije i ministar unutrašnjih poslova da podnesu ostavke

U svom reagovanju na moj javni poziv da se podnese odgovornost za kompromitaciju države kod slučaja tunela između stana i depoa Višeg suda, Uprava policije je potvrdila moje navode, i samo pojačala argument da ministar i direktor treba da podnesu ostavke, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić.

– Citiranjem odredbi zakona koji je prestao da važi još 2021. godine, držim da je UP pokušala da obmane i mene kao poslanika ali i širu javnost, što je samo po sebi osnov po kom se može tražiti odgovornost starješine ovog organa. Ono što je činjenica u ovom slučaju, a što je i UP potvrdila u svom saopštenju je da su upravo oni obezbjeđivali unutrašnjost pravosudnih organa u Njegoševoj ulici, a okolnost da li su to trebali da rade oni ili neko drugi nije bitna – naglasio je on.

Čarapić je istakao ako je policija odgovorna za obezbjeđenje tog prostora.

– Ukoliko je trebalo da sud organizuje sopstveno obezbjeđenje, a po zakonu jeste, onda je odgovornost predsjednika suda što to nije organizovano, a njegovu odgovornost svakako nisam izuzeo u mojoj reakciji – istakao je Čarapić.