Pet osoba uhapšeno zbog krijumčarenja i nedozvoljene prodaje cigareta

Pet osoba uhapšeno zbog krijumčarenja i nedozvoljene prodaje cigareta

Odjeljenja bezbjednosti Berane, Rožaje i Plav, realizovali su akciju kodnog naziva „Izvor“ , koja je bila usmjerena na suzbijanje krijumčarenja i nedozvoljene prodaje inostranih cigareta, te lišili slobode pet osoba. Sve pronađene cigarete, kao i jedno putničko motorno vozilo, su privremeno oduzeti. Vrijednost oduzetih cigareta je procijenjena na oko 20.000 evra.

Policija je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama lišila slobode N.M. (31) iz Rožaja i Dž.K. (35) iz Rožaja zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje, dok su M.J. (53) iz Berana, I.R. (69) iz Plava i E.H. (48) iz Rožaja lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Sumnja se da je Dž.K. u saradnji sa N.M., mimo zvaničnih graničnih prelaza, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, krijumčario inostrane cigarete bez akciznih markica. Tako ilegalno unešene količine cigareta su po nalogu Dž.K. raznošene na području opština Berane, Rožaje i Plav u cilju dalje prodaje na ilegalnom tržištu.

Policija je u vozilu kojim je upravljao N.M. pronašla i oduzela devet paketa u kojima su se nalazile različite vrste cigareta bez akciznih markica. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je oduzete cigarete trebao da preuzme J.M. radi dalje distribucije na sivom tržištu na području Berana.

Osim toga, istog dana, izvršeni su pretresi na području Plava, gdje je kod I.R. i E.H. pronađeno ukupno šest paketa i 32 šteke cigareta, bez akciznih markica.