Božović sa Meken: Velika Britanija je tu da prenese svoja iskustva i pruži punu podršku Crnoj Gori

Božović sa Meken: Velika Britanija je tu da prenese svoja iskustva i pruži punu podršku Crnoj Gori

Velika Britanija je tu da prenese svoja iskustva i pruži punu podršku Crnoj Gori, kada je riječ o evopskim integracijama, kazala je ambasadorka Don Meken u prijateljskom razgovoru sa ministrom pravde u Vladi Crne Gore Bojanom Božovićem .

Čestitajući ministru Božoviću novu dužnost, ambasadorka Meken je istakla da je od velike važnosti za Crnu Goru ispunjenje svih zadataka iz završnih mjerila iz pregovaračkog procesa sa EU i dodala da će njena zemlja biti od pomoći na ekspertskom i tehničkom nivou, gdje god ima kapaciteta.

Ministar Božović je, uz zahvalnost na čestitkama i podršci, istakao da za Crnu Goru i Ministarstvo pravde ostaje fokus na poglavljima 23 i 24 i ispunjenju svih zadataka iz završnih mjerila, na čemu će se raditi još agilnije nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a.

Osim toga, kako je naglasio Božović, Ministarstvo u narednom periodu namjerava ozbiljno da radi na stvaranju uslova za neophodnu fizičku zaštitu objekata pravosudnog sistema i ljudi koji u njima rade, na izmjenama i dopunama zakona o arbitraži i intenziviranju saradnje i komunikacije sa NVO.

Ambasadorka Meken je kao vrlo važnu ocijenila saradnju sa NVO i rješavanje pitanja arbitraže i ponovila spremnost zemlje koju zastupa da pruži podršku.