U Moldaviji ministar je pozvao da se ne svađaju oko štednje: ako ugasite svetlo, vodite ljubav

U Moldaviji ministar je pozvao da se ne svađaju oko štednje: ako ugasite svetlo, vodite ljubav

Ministar rada i socijalne zaštite Moldavije Marsel Spatar pozvao je građane da mirno štede struju, a ne da se svađaju ako neko zaboravi da isključi električni aparat, prenosi „Evropska istina“.

Spatar je na svojoj Fejsbuk stranici objavio nekoliko primera i dodao da energetska kriza u zemlji ne bi trebalo da bude još jedan razlog za svađe u moldavskim porodicama.

Spatar je u šali opisao moguće sukobe u porodicama zbog štednje struje.

„Isključi usisivač i uzmi metlu, zar ne vidiš da je u Ukrajini rat?“ Griša je sa osećajem građanske odgovornosti potapšao Mašu po potiljku“, jedan je od primera ministar.

„Svakog dana u Moldaviji hiljade dece i žena postaju žrtve porodičnog nasilja. Štednja struje ne bi trebalo da bude još jedan razlog za svađe. Ako ugasite svetlo, vodite ljubav“, pozvao je Spatar.

Podsetimo, poslanici takozvanog „vrhovnog saveta“ nepriznatog Pridnjestrovlja usvojili su apel Rusiji sa zahtevom da pomogne u rešavanju nestašice gasa.

Saopštenje ruskim poslanicima iz nepriznatog regiona Moldavije usledilo je nakon što je njen „parlament“ odobrio vanredno stanje u privredi zbog smanjenja isporuka gasa od strane Gasproma.

Za više informacija o tome kako Rusija pokušava da destabilizuje situaciju u Moldaviji pogledajte video diskusiju urednika EuroPravde, ili članak: „Sandu je otišao!“: kako Rusija i njeni agenti uticaja pokušavaju da sruše pro- Zapadna vlada u Moldaviji.