Borančić: Sumanutim marginalcima ćemo stati na kraj 11. juna

Borančić: Sumanutim marginalcima ćemo stati na kraj 11. juna

Funkcioner Liberalne partije Ammar Borančić, kandidat za poslanika na koalicionoj listi “Zajedno. Za budućnost koja ti pripada”, poručio je sinoć u Rožajama da je taj grad „u svakom vremenu bio čvrst bedem države Crne Gore“, iako ona, prema njegovim riječima, „nije u svakom vremenu znala to da cijeni“, ali su se „prema njoj odnosili kao prema majci“.

Kazao je da i na izborima 11. juna očekuje masovni podršku građana toga kraja, jer su Bošnjaci „uvijek bili za građansku i evropsku politiku“, a ne nacionalna grupisanja.

Borančić je kazao, kako je saopšteno iz Liberalne partije, da je lista DPS, SD, LPCG, DUA „najkvalitetnija ponuda“ na parlamentarnim izborima sa „novim, ali dokazanim i hrabrim mladim ljudima“, te da se ovih dana „nude ruku pod ruku po Rožajama oni koji su do juče jedni o drugima govorili najgnusnije riječi, govoreći istinu jedni o drugima“.

“Sjever Crne Gore crna je rupa na mapi Crne Gore posljednje dvije vlade nakon avgusta 2020. godine. Milionske investicije koje smo započeli ostavili su zubu vremena, nijesu uložili ni cent u sjever, jer vi im nijeste poželjni jer mislite svojom glavom” kazao je on.

“Poručujem odavde onima koji ovih dana u Podgorici pjevaju ‘Nož, žica’ i priviđaju im se u njihovom ludilu nekakvi novi progoni, etnička čišćenja i zastrašivanja iz glava onih koji se deklarišu kao dio četničkog, fašističkog pokreta, da nas neće prepasti“, rekao je Borančić, “Mi se njih ne bojimo, mi preziremo te sumanute marginalce i staćemo im na kraj 11. juna“, dodao je.

“Nas zabrinjava što pojedini politički i medijski krugovi bliski vrhu vlasti, kada mi ovo kažemo nama crtaju metu i proglašavaju nas nacionalistima, a ovakve tipove otvoreno smatraju relevantnim i prihvatljivim partnerima. Neće moći tako, nije to Crna Gora niti su oni Crna Gora, mi smo Crna Gora i uvijek ćemo biti temelj Crne Gore o koji će se svaki put spotaći i pasti na nos sa svojim umišljenih, nebeskih, velikodržavnih ideja“, zaključio je Borančić