Bečić: Koalicija političkog centra osvojila bi preko 50 odsto na parlamentarnim izborima, trebali bi da pokažemo širinu i ka DF-u

Bečić: Koalicija političkog centra osvojila bi preko 50 odsto na parlamentarnim izborima, trebali bi da pokažemo širinu i ka DF-u

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić istakao je u emisiji „Argumenti“ na Javnom servisu da bi koalicija političkog centra koju bi sačinjavale Demokrate, Evropa sad i URA osvojila preko 50 odsto na parlamentarnim izborima.

On je dodao da bi ta koalicija u vršenju buduće vlasti trebala da pozove Demokratski front i partije nacionalnih manjina.

„Nisam to predlagao radi Demokrata, već radi Crne Gore. To ne znači da bi trebali sami da vladamo, trebali bi da pokažemo širini i ka manjinama i ka kolegama iz DF-a „, poručio je Bečić.

Predsjednik Demokrata je naglasio da su lideri Evrope sad imali različite stavove vezano za njegov predlog.

„Milatović je za koaliciju, Spajić je za samostalane nastupe. Ja nikoga neću ubjeđivati, ali treba da razgovaramo“, poručio je Bečić.

Bečić je kazao da je politički rat između Demokrata i URE trajao kratko i da je DPS taj konflikt pokušao da iskoristi.

„Onog trenutka kada su se naši odnosi popravili, DPS se ništa ne pita. Poruka je jasna- nema vraćanja u prošlost, vrijeme je da se približimo jer ispred sebe imamo velikog protivnika, mafiju koju moramo da očistimo iz Crne Gore i njenih institucija. Treba da formiramo jednu antimafija koaliciju da bi ovaj posao doveli do kraja“, rekao je Bečić.