Adžić posjetio Cetinje: Uspješna saradnja Vlade i Prijestonice dala željene rezultate

Adžić posjetio Cetinje: Uspješna saradnja Vlade i Prijestonice dala željene rezultate

Ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac radom Ministarstva odbrane Filip Adžić danas je sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Prijestonici Cetinje.

Da je saradnja Vlade Crne Gore i Prijestonice primjer dobre saradnje državnog i lokalnog nivoa, potvrđuju projekti koji su bili i povod posjete – značajna donacija Ministarstva odbrane – cistijerna za vodu i rekonstrukcija kritičnih tačaka na putu Čevo Markovina, koju je u prethodnom periodu izvršila Vojska Crne Gore.

Takođe, tokom sastanka koji je održan u Odjeljenju bezjednosti Cetinje najavljen je i projekat video nadzora u Prijestonici.

Naime, pripadnici Inžinjerijske čete Bataljona za podršku Vojske Crne Gore izvršili su rekonstrukciju i sanaciju kritičnih tačaka na putu Čevo – Markovina u dužini od 10 km.

Radovi su trajali skoro četiri mjeseca, a nakon rekonstrukcije trase širina puta iznosi 5,5 metara.

Pored toga, u znak razumijevanja potreba lokalne uprave Prijestonice Cetinje i građana, posebno tokom sušnog vremena u seoskim područjima opštine, Ministarstvo odbrane doniralo je cistijernu za vodu, koja je prilagođena za lakše manevrisanje po teško pristupačnim terenima.

Adžić je prilikom uručenja donacije gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću istakao je da se donacijom iskazuje posebna briga prema mještanima seoskih područja, a rad na poboljšanju putne infrastrukture doprinos je Vojske Crne Gore stvaranju novih mogućnosti za bolji život u ruralnom dijelu cetinjske opštine.

Gradonačelnik Cetinja zahvalio se Vojsci Crne Gore na obavljenom poslu i Ministarstvu odbrane na donaciji cistijerne koja će biti od pomoći i Službi zaštite i spašavanja i vatrogasnoj jedinici tokom predstojeće požarne sezone.

Kako je u okviru posjete Cetinju održan i sastanak sa načelnikom OB Cetinje Ivanom Pejovićem, pored razgovora o aktuelnoj situaciji na planu bezbjednosti, bilo je riječi o projektu video nadzora.

Na sastanku je konstatovano da je Odjeljenje bezbjednosti Cetinje već preduzelo aktivnosti na uspostavljanju video nadzora, projekta koji će nesumnjivo doprinijeti većoj bezbjednosti, i očekivano pozitivno uticati na bolju zaštitu javnih površina u gradu.

“U prethodnom periodu menadžment MUP-a je uložio značajne napore na poboljšanju statusa službenika, a nastavak unapređenja uslova za njihov rad kao i sprovođenje novih inicijativa, poput najavljenog projekta video nadzora, dodatno će poboljšati sigurnost građana ali i unaprijediti funkcionisanje lokalne zajednice”, poručio je Adžić.