YouTube proširuje audio i podkast oglašavanje za brendove

YouTube proširuje audio i podkast oglašavanje za brendove

Jutjub kompanije Alphabet Inc (GOOGL.O) proširiće načine na koje oglašivači mogu da dopru do slušalaca i gledalaca muzike i podkasta na povezanim televizijama, saopštila je kompanija u ponedeljak.

Najave stižu u trenutku kada se reklamna industrija bori usred rekordno visoke inflacije i poremećaja u lancu snabdevanja, što je dovelo do toga da neki brendovi povuku marketinške budžete.

To je navelo oglašivače da postanu „laserski fokusirani“ na tipove marketinga koji će doći do novih kupaca i podstaći prodaju proizvoda, rekla je u intervjuu Debi Vajnstajn, potpredsednica globalnih rešenja za oglašivače za Google i IouTube.

„Oni žele da znaju šta funkcioniše i kako mogu da se udvostruče“, rekla je ona.

Platforma za strimovanje videa saopštila je da će proširiti audio oglašavanje na globalnom nivou kako bi omogućila brendovima da se plasiraju na tržište ljudima koji koriste IouTube za slušanje muzike ili podcasta.

Iako je Jutjub poznatiji po gledanju video zapisa, platforma je druga najpopularnija usluga za slušanje podkasta, saopštila je kompanija, pozivajući se na izveštaj Edison Research-a.

Platforma će takođe prodavati novi paket reklamnih plasmana pod nazivom „Moment Blast“ koji će omogućiti brendu da ima vrhunsko pozicioniranje na nekim od najpopularnijih sadržaja na Jutjubu kada korisnici gledaju video snimke na televizorima povezanim sa internetom ili drugim uređajima. Brendovi mogu kupiti paket da bi „posedovali“ važne trenutke, kao što su sportski događaji ili lansiranja proizvoda, rekao je Vajnštajn.