Elon Musk: Broj registracija na Tvitteru je rekordan

Elon Musk: Broj registracija na Tvitteru je rekordan

Broj novih registracija korisnika na Tviteru dostigao je „visok nivo svih vrijemena“, rekao je vlasnik platforme društvenih medija Elon Musk u tvitu kasno u subotu.

Prema slajdovima iz razgovora kompanije koji je objavio na mreži, novih registracija je u prosjeku iznosilo preko dva miliona dnevno u sedam dana do 16. novembra, što je 66% više u poređenju sa istom nedjeljom prošle godine.

„Mislim da vidim put do Tvitera koji premašuje milijardu korisnika mjesečno za 12 do 18 mjeseci“, rekao je Mask u drugom tvitu rano u nedjelju.

Tviter se poslednjih nedjelja bori sa onim što je Musk nazvao „masovnim padom prihoda“, otkako su milijarder Tesla i vlasnik SpaceKs-a preuzeli odgovornost za platformu. On je za ovo okrivio gubitak oglašivača, koji su zaustavili svoje Tviter kampanje nakon Muskovih promjena na platformi.

Ranije ovog mjeseca, Musk je otpustio polovinu Tvitterove radne snage, uključujući timove odgovorne za komunikaciju, kuriranje sadržaja i etiku ljudskih prava i veštačke inteligencije. Ovo, zajedno sa Muskovom ranijom odlukom da korisnicima naplati funkciju Tvitter-ove verifikacije, izazvalo je zabrinutost zbog moderiranja sadržaja platforme i širenja lažnih naloga i kako oni mogu uticati na javnu sliku oglašivača na Tviteru.

Izvještaj koji je prošle nedjelje objavila neprofitna nadzorna organizacija Media Matters for America tvrdi da je Tviter od kraja oktobra izgubio polovinu svojih 100 najboljih oglašivača. Sada zapušteni računi doneli su platformi preko 750 miliona dolara samo u 2022. To uključuje kompanije kao što su General Motors, Mondelez International, Folksvagen, Chevrolet, Ford i Jeep.

Ranije ove nedjelje, Musk je najavio dalje promene na platformi, od kojih je prva bila novi sistem verifikacije za plaćene pretplatnike. Umesto plave kvačice za sve verifikovane korisnike, zlatni ček će se koristiti za korporativne račune, a sivi za vladine račune.