Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević

Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević

U akciji sprječavanja krijumčarenja cigareta koju je u Nikšiću sprovelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uhapšeni su direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i biznismen Zdravko Kosanović, kojeg je Pobjeda ranije označila kao vlasnika kontingenta cigareta zaplijenjenog u Luci Bar.

Prema saznanjima Pobjede, sumnja se da su oni bili dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta a koje je trebalo da budu uništene.

Osim Miloševića i Kosanovića, traga se za još nekoliko nekoliko osoba koje su uključene u lanac šverca cigareta, a kojima se na teret stavlja na stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizovala u nikšićkoj privatnoj fabrici „Javorak“ paljenje veće količine zaplijenjenih cigareta pred komisijom koju je imenovao Milošević. Šleper je ušao u krug fabrike a onda je obavljeno spaljivanje cigareta koje je svojevremeno uvezla jedna špediterska firma iz Bara.

Sve je izvedeno bez znanja Uprave policije, koja je u prethodnom periodu prisustvovala uništavanju cigareta.

Sinoć je saopšteno da je Specijalno državno tužilaštvo u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenje cigareta, odlučilo je da prati njihove aktivnosti.

izvor Pobjeda