Naše odbojkašice u meču 5. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Naše odbojkašice u meču 5. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Sa tri boda iz prethodnih šest kola, izabranice Milorada Krunića su teoretski i dalje u igri za drugo mjesto, koje, uz prvo, vodi na šampionat Evrope. Za to je potrebna maksimalna pobjeda protiv Islanda, te trijumf uz tri boda (dakle uz maksimalno jedan izgubljen set) protiv Finske, koja je Crnu Goru savladala u Pljevljima. Realnija je, zato, borba za najbolju trećeplasiranu selekciju, koja će, izvjesno, zbog planiranog isključenja Rusije, takođe ići na EP.

Pred odbojkašicama Crne Gore su posljednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, oba u gostima – večeras na Islandu (20.30) i tri dana kasnije u Finskoj, koja će dati odgovor da li naša selekcija prvi put može da izbori plasman na veliko takmičenje.

U obje varijante, Crnoj Gori je prvo potrebna maksimalna pobjeda večeras u Koupavogiru protiv Islanda, gdje je nedavno sa 3:0 slavila muška reprezentacija.Crna Gora je lako savladala Island u Pljevljima, što je do sada i jedina pobjeda. Novi trijumf protiv najslabije selekcije u grupi B je imperativ, bez obzira što će naša selekcija biti oslabljena neigranjem prvog libera Melise Cenović, koja se povrijedila protiv Češke, protiv koje je Crna Gora osvojila važan set u borbi za plasman na EP.Večerašnja utakmica na Islandu počinje u 20.30 sati po našem vremenu, odnosno 18.30 po lokalnom. U drugom meču grupe B, Češka od 18 sati dočekuje Finsku.