Alkaraz ‘nije iznenađen’ brzim povratkom od povrijeda

Alkaraz ‘nije iznenađen’ brzim povratkom od povrijeda

Karlos Alkaraz rekao je da želi da se ugleda na Rafu Nadala i Novaka Đokovića osvajanjem titula odmah nakon povratka od povrede, a drugi svetski broj približio se kruni Indijan Velsa pobjedom nad Feliksom Ože-Alijasimom u četvrtak .

Alkaraz je prošlog meseca osvojio svoju prvu titulu od prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD pobjedom u Buenos Ajresu – svom prvom turniru posle više od tri meseca pauze zbog povreda abdomena i tetive.

Španac je pobjedio Kanađanina Ože-Alijasima i plasirao se u polufinale Indijan Velsa u četvrtak, nedeljama nakon što je povukao sa ATP 500 takmičenja u Akapulku zbog nategnute tetive.

„Gledam na velike igrače, Đokovića ili Rafu, kada dolaze zbog povrede i verovatno imaju veliki procenat da osvoje turnir nakon povrede“, rekao je 19-godišnjak novinarima.

„Malo sam ih gledao kada sam se povredio, znate, na treningu. Motivisali su me da odigram dobru utakmicu posle povrede na prvim turnirima.

„Bio sam iznenađen kada sam osvojio Buenos Ajres, ali trenutno nisam iznenađen tome.

Alkaraz će se sledeće suočiti sa Janikom Sinerom, nešto više od šest meseci otkako je pobedio Italijana u trileru od pet setova u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva SAD na putu do prve titule na grend slemu.

„Uživao sam u tom meču, jer sam morao da budem stvarno, stvarno koncentrisan u svakom udarcu. Morao sam da odigram najbolje što mogu“, rekao je Alkaraz.

„Zato je Jannik tako sjajan igrač. Ne samo sa odličnim servisom, odličnim pokretima, to je zato što gura protivnika do krajnjih granica. Pokušava da igra agresivno sjajnim udarcima.

„Protivniku je zaista teško biti skoncentrisan psihički i fizički tokom celog meča. To je ono što volim da igram protiv njega, što me gura do krajnjih granica.“