Serđo Perez pobjednik Velike nagrade Monaka 2022!

Serđo Perez pobjednik Velike nagrade Monaka 2022!

Prva pobjeda za Red Bula vozača na stazi u Monte Karlu, sjajna trka vozaća i podrška cijelog tima, odličan uspijeh. Drugo i treće mjesto su osvojili redom Karlos Sainz za Ferari i Red Bulov Maks Ferštapen.

Početak trke je bio dosta haotičan sa vozačima koji su morali da sačekaju da se vrijemenske prilike poboljšaju. Kiša je bila neumoljiva i odložila je start trke za više od 30 minuta.

Bez puno promjena u poretku, vozači su čekali da se stanje na stazi popravi, odmeravajući kada je dobro vreme da umesto kišnih guma, stave one za suvo vrijeme.

U tridesetom krugu, Mik Šumaher je imao težak udes, ali je izašao bez povrijeda.

Vozači su morali da sačekaju dodatnih 15-ak minuta, da redari srede stazu i uklone sitne dijelove koji su se proširili svuda u okolini mjesta udesa.

Ostatak trke je dao šansu Sainz-u da vrši pritisak na Pereza, ali taktički dobro izvedena trka i zaustavljanja za promjenu guma su obezbijedili da je Red Bul ovoga puta u boljoj poziciji.

Ferštapen je dalje uvećao svoje vođstvo u odnosu na Leklera, Perez mu se primakao, Red Bul je ostavio još veću prijednost u šampionatu konstruktora.

Staza u Monaku je u pregovorima o nastavku ugovora i održavanju trke. Nadamo se da će dogovor postići i da ćemo uživati u događaju na tradicionalnoj lokaciji i dalje.