Mesi najavio Svijetsko prvenstvo

Mesi najavio Svijetsko prvenstvo

Čini se da će Lionel Mesi biti sve bliže povlačenju iz međunarodnog fudbala nakon što je argentinska zvezda potvrdila da će Svetsko prvenstvo sledećeg meseca u Kataru biti njegov poslednji nastup na najvećoj svijetskoj fudbalskoj sceni.

Superzvijezda Pari Sen Žermena napuniće 39 godina tokom Svijetskog prvenstva 2026. koje će biti domaćini Sjedinjenih Država, Kanade i Meksika, ali kaže da je spreman za samo još jedan napad na osvajanje najtraženije nagrade u međunarodnom fudbalu.

Argentina odlazi u Katar kao jedan od favorita pred turnir. Ljudi Lionela Skalonija su neporaženi u 35 utakmica, što je rekord koji datira iz njihovog poslednjeg poraza u julu 2019. i koji uključuje njihovu pobedu u prošlogodišnjem finalu Kopa Amerike protiv južnoameričkog rivala Brazila, čime je Mesi okončao dugu poteru za velikim međunarodnim fudbalskim srebrom.

Ali u razgovoru za argentinsku televiziju Star+, Mesi je potvrdio da će njegov predstojeći peti turnir Svetskog prvenstva biti njegova poslednja ponuda da pomogne svojoj zemlji da oponaša trijumf predvođen Dijegom Maradonom iz 1986.

„Ako je to moje poslednje Svijetsko prvenstvo? Da, sigurno da, sigurno da“, rekao je Mesi na pitanje o njegovoj budućnosti u čuvenom plavo-belom dresu.

„Fizički se osećam dobro, ove godine mogu da imam jako dobru predsezonu koju nisam uradio prethodne godine, jer je sve prošlo, kasno sam počeo da treniram, igram bez ritma, turnir je već počeo, onda sam otišao u reprezentaciju, kada sam se vratio imao sam povrijedu i nikada nisam završio start.

Nakon izazovnog vrijemena u početnim fazama njegovog emotivno nabijenog transfera iz dečačkog kluba Barselona u Pari Sen Žermen prošle sezone, tokom kojeg se činilo da ga je njegov golgeterski dodir napustio, Mesi je ponovo otkrio svoju formu u idealnom trenutku uoči svog putovanja u bliski istok.

Do sada je ove sezone za svoj francuski klub postigao pet golova i sedam asistencija u samo devet prvenstvenih utakmica; impresivan rezultat kada se uzme u obzir da je postigao samo šest golova u svojoj debitantskoj Ligue 1 kampanji.

A legendarni napadač priznaje da je svestan pritiska na svoja ramena da pomogne svojoj zemlji da ostvari svoje prvo Svetsko prvenstvo u 36 godina.

„Odbrojavam dane za Svetsko prvenstvo“, rekao je on.

„Istina je da postoji mala strepnja od želje da to bude sada i nervoza da se kaže, ‘pa, tu smo, šta će se desiti, poslednje je, kako će proći’. I, da, s jedne strane jedva čekamo da stigne, a sa druge s*** želje da prođe dobro. ”

Argentina je izvučena sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom u Grupi C Svetskog prvenstva i iako priznaje da bi njihovi protivnici mogli da zadaju velike poteškoće Argentini, Mesi kaže da će njegov tim u Katar stići u dobroj formi.

„Dolazimo u veoma dobrom trenutku zbog načina na koji se sve desilo, sa veoma naoružanom i jakom grupom, ali na Svijetskom prvenstvu sve može da se desi“, rekla je zvijezda.

„Sve utakmice su teške, zato je Svetsko prvenstvo toliko posebno jer nisu uvek favoriti oni koji na kraju pobeđuju ili idu putem koji se očekivao.

„Ne znam da li smo veliki kandidati, ali Argentina je sama po sebi uvek kandidat za istoriju, šta to znači, više sada u trenutku kada smo stigli, ali nismo favoriti, mislim da ima i drugih timova koji su iznad.”