Glumac Džeremi Rener kaže da je užasna nesreća čistača snega bila „moja greška“

Glumac Džeremi Rener kaže da je užasna nesreća čistača snega bila „moja greška“

Glumac Džeremi Rener, nominovan za Oskara, rekao je da je kriv za novogodišnju nesreću sa snežnim čistačem koja ga je ostavila blizu smrti i da se izvinio svojoj porodici što ih je podvrgao iskušenju.

Rener je u intervjuu koji je u četvrtak emitovan na mreži ABC kompanije Valt Disnei Co (DIS.N), rekao da je vozio plug nakon što je njime izvukao jedan od porodičnih kamiona iz snega na trotoar.

Kada je plug počeo da klizi po ledu, Rener je rekao da se zabrinuo za bezbednost svog nećaka Aleksa, koji je upravo otkačio lance koji povezuju kamion i plug. Rener je iskočio jednu nogu iz pluga da bi se osvrnuo na Aleksa i nije aktivirao parkirnu kočnicu.

Glumac je tada izgubio oslonac i ispao iz kabine pluga.

„Ne bi trebalo da budete van vozila dok njime upravljate, znate na šta mislim? To je kao da vozite auto jednom nogom iz auta“, rekao je Rener, koji sedi u invalidskim kolicima, novinarki ABC Nevsa Dajan Sojer.

„Ali to je ono što je bilo“, dodao je on. „I to je moja greška, i ja sam je platio.“

Rener, tada zabrinut da će se snežni plug otkotrljati i zgnječiti njegovog nećaka, rekao je da je pokušao da skoči nazad u vozilo da ga zaustavi. Nagazio je na pokretne tragove pluga, koji su ga bacili napred, a vozilo ga je pregazilo, polomivši mu više od 30 kostiju, srušivši pluća i probušivši jetru.

Komšije koje su brinule o 52-godišnjem glumcu, koji je najpoznatiji po tome što je igrao Marvelovog superheroja Havkeiea u filmovima „Osvetnici“, rekli su da su ga našli sa krvlju svuda oko sebe, plitkim disanjem i napuklinom u lobanji.

Kada se probudio u bolnici, rekao je Rener, pokazao je svojoj porodici pokretom na znakovnom jeziku koji znači „Žao mi je“.

„To je moja odgovornost“, rekao je Rener. „Osećam se loše što su moji postupci izazvali toliko bola.

Doktori su koristili titanijumske šipke i šrafove da poprave slomljena rebra, a takođe su mu stavili metal u noge i lice kako bi obnovili očnu duplju.

Glumac je prikazan kako hoda uz pomoć šetača. On je i dalje podvrgnut satima svakodnevne terapije za svoje povrede.

Rener je bio nominovan za Oskara za najboljeg glumca za svoj rad u filmu „The Hurt Locker“ iz 2008. i za najboljeg sporednog glumca za svoj rad u filmu „The Tovn“ iz 2010. godine.

Predviđeno je da se lično vrati u Holivud u utorak na crvenom tepihu za svoju TV seriju „Rennervations“, u kojoj pomaže da se starija vozila kao što su autobusi prenamene i daju zajednicama kojima je potrebna.

Renner je zaslužan za podršku svoje porodice što mu je pomogla da preživi nesreću sa snežnim čistačem.

„Dopunio sam se i napunio gorivom ljubavlju i titanijumom“, rekao je uz smeh.