Zbog ucjene krivična prijava protiv dva maloljetnika

Zbog ucjene krivična prijava protiv dva maloljetnika

Uprava policije saopštila je da je podnijela krivičnu prijavu protiv dva maloljetnika zbog sumnje da su počinili krivično djelo ucjena na štetu djevojčice stare 14 godina.

Podsjećamo, 28. aprila u dvorištu Osnovne škole “Štampar Makarije” dogodio se incident kada je roditelj jedne od učenica pretukao učenika devetog razreda te škole. Navodno, razlog je to što je učenik prijetio da će na društvenim mrežama objaviti eksplicitne fotografije te učenice.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica, podnijeli su krivičnu prijavu protiv dva maloljetna lica u redovnom postupku. Naime, za krivično djelo ucjena odgovaraće dva maloljetnika stara 14 godina, dok se jednom od njih na teret stavlja i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu jedne maloljetne djevojčice stare 14 godina”, naveli su iz policije.

Iz UP napominju da su pomenuti maloljetnici, kako se sumnja, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, a nakon toga je, u vezi sa tim događajem, 28. aprila došlo i do incidenta nedaleko od Osnovne škole „Štampar Makarije“ u Podgorici, u kojem je jedna maloljetna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Policija je tada preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i uhapsila tri osobe.