Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, obdukcija pokazala

Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, obdukcija pokazala

Obdukcioni izvještaj pokazao je da je bivši predsjednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić umro prirodnom smrću, objavila je njegova supruga Elma Elfić Zukorlić na svom instagram nalogu, prenosi Pobjeda.

Elma Elfić Zukorlić je navela da je muftija Zukorlić bi bolestan od 2007. godine i da za njegovu bolest niko nije znao osim nje.

– Od te godine, pa do njegove smrti, smo se redovno liječili, išli kod najboljih ljekara i pratili njegovo stanje. Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gdje bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna a ne on – napisala je ona.

– Uspjeli smo ga ubjediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć uoči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati. Božijom voljom nije došlo do operacije. Danima nakon njegove smrti plakala sam žaleći što ga nismo ubijedili da ode na operaciju ranije – dodala je Elma Elfić Zukorlić.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je Zukorlić preminuo prirodnom smrću.

– Danas, izvještajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je vjerovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem. Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti – napisala je Elma Elfić Zukorlić.