Asanović poručio Injac: Vama je prioritet da primate ambasadore, konzule i predstavnike stranih država, a ne rukovodioce Opštine Zeta

Asanović poručio Injac: Vama je prioritet da primate ambasadore, konzule i predstavnike stranih država, a ne rukovodioce Opštine Zeta

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović poručio je gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac da joj je, očigledno, prioritet da prima ambasadore, konzule i predstavnike stranih država prije nego predstavnike opštine na čijem je čelu.

„Gospođo Injac, smatram da smo do sada trebali da obavimo nekoliko sastanaka. Ja sam Vam se obratio odmah po stupanju na funkciju, da tražim sastanak sa svojim timom, kako bi razgovarali o gorućim i neodložnim temama, koje se tiču građana naše dvije opštine“, rekao je Asanović, pa nastavio:

„Poslali smo vam zahtjev za sastanak početkom maja, a odgovor smo dobili 17. maja, da možete da nas primite tek u drugoj polovini juna. E zamislite kako sam se ja osjećao, a i svi građani Zete, kad vam je prioritet da primate neke ambasadore, razne konzule i predstavnike stranih država, u odnosu na nas, sa kojima ste do juče bili zajedno i koji i te kako imaju udjela u svemu što ima Podgorica“, naveo je predsjednik Opštine Zeta.

Kako je dodao, „pet mjeseci smo čekali da dođete na vlast, jer nismo htjeli ni da razgovaramo sa nelegalnim gradonačelnikom Vukovićem, upravo zbog vas, jer smo smatrali da nije legitiman predstavnik građana Podgorice, s obzirom da je izgubio izbore i da nema šta sa njim da dogovaramo oko podjele bilo čega“.

„I onda dođete vi i zakazujete nam sastanak za dva mjeseca, i to onako, krajnje bezobrazno, bez ikakvog datuma, samo naslovljeno na kraj juna. U prilogu, uz dato saopštenje, dostavljamo građanima odgovor iz vašeg kabineta, da se uvjere ko je govorio istinu, i da se uvjere građani kome je istina i pravda uvijek na prvom mjestu“, zaključio je Asanović.