Dio učesnika protesta u Beogradu proveo noć na blokadi autoputa

Dio učesnika protesta u Beogradu proveo noć na blokadi autoputa

Dio učesnika trećeg po redu protesta „Srbija protiv nasilja“ proveo je noć blokirajući dio međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod „NIS“ pumpe.

Okupljeni su naveli da neće od blokade odustati dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Uz nekoliko postavljenih šatora, na autoputu su i vreće za spavanje i baštenske stolice, a kako su učesnici protesta noćas rekli reporteru agencije Beta – tu ostaju do daljeg.

Mediji jutros nisu izvijestili kakvo je stanje na autoputu.

Na blokadi, gdje je po procjenama, kasno sinoć ostalo oko hiljadu ljudi, prisutan je dio poslanika iz proevropske opozicije koji su sa građanima organizovali protest.

Protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je sinoć oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, nakon čega je nekoliko desetina hiljada građana prošetalo kroz Ulicu Kneza Miloša i blokiralo saobraćaj na autoputu.

Na protest su pozivale Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtjevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smjena Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.