Konatar: Nadam se da će izborni rezultat omogućiti Abazoviću da nastavi borbu protiv korupcije i kriminala!

Konatar: Nadam se da će izborni rezultat omogućiti Abazoviću da nastavi borbu protiv korupcije i kriminala!

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala obilježila je period od 30. avgusta 2020. godine u Crnoj Gor, ocijenio je u emisiji „Link“ na Radiju Crne Gore potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je istakao da su rezultati na tom polju vidljivi i izrazio očekivanje da će aktuelni premijer Dritan Abazović nakon izbora nastaviti da obavlja taj posao, jer je u posljednjih godina ostvario izvanredne rezultate.

-Nadam se da će izborni rezultat biti takav da će Abazoviću to i omogućiti – poručio je Konatar.

Kako ističe, u izvještajima naših međunarodnih partnera i konkretnim rezultatima vidljivo je da nema mafijaške, kriminalne grupe, na koju država nije krenula.

– Ali čeka nas još dosta posla, stoga je i ideja sa kolegama iz Demokrata bila da se krene u formiranje građanskog bloka a da njegova osnova bude savez i saradnja između Demokrata i URA. Listu će predvoditi lideri partija, Aleksa Bečić i Dritan Abazović – kazao je Konatar.

Kazao je da će koalicija okupljena oko GP URA i Demokratske Crne Gore nastupiti na junskim izborima pod sloganom „Hrabro se broji“ i da će izborna lista biti predata danas.

– URA je izašla sa jakim timom. Predvodiće je Abazović, tu su i ministri Filip Adžić i Ana Novaković Đurović dok je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović neko ko će zaokružiti listu i biti po svojoj želji na posljednjem mjestu – naveo je on.

Konatar je zabrinut načinom na koji su raspisani izbori, jer odlazeći predsjednik države Milo Đukanović nije dao valjano obrazloženje za raspisivanje izbora, međutim, tvrdi da su Demokrate i URA spremni za izbornu utakmicu.

– Pitanje je uopšte i kada će Ustavni sud odlučiti, može za mjesec, dva ili tri, ali politički život ne može da stane. Demokrate i URA idu naprijed u koaliciji – poručio je Konatar.

DPS ne može biti partner

On je ponovio da DPS sa nacionalističkim narativom nikome ne može biti partner.

– DPS je u posljednjih godinu, umjesto da ide naprijed, i napravi neke pozitivne korake, išao u regresiju, bojkotovao parlament, pravio proteste sa nacionalističkim narativom i organizovao lov na vještice po Crnoj Gori. Sa takvim narativom, kaže, nikome ne mogu partner – zaključio je Konatar.