vezdina poruka rivalima: Crveno-bijeli demolirali Budućnost

vezdina poruka rivalima: Crveno-bijeli demolirali Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde ubjedljivo su savladali Budućnost rezultatom 93:55 u prvoj utakmici polufinala ABA lige.

Pitanje pobjednika u dvorani „Aleksandar Nikolić” ni u jednom trenutku se nije dovodio u pitanje.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Filip Petru š ev sa 17 poena, Luka Mitrovi ć je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 skokova. Istakli su se još Bentil sa 13, Kampaco sa 11 i Vildosa sa 10 poena.

Kod ekipe Budućnosti Erik Grin je utakmicu završio sa 13 poena, ali sa lošim procentima šuta za tri poena (2/7).

„ Poslije ovakvog rezultata i prikazane partije u prvom poluvremenu , te š ko je pri č ati o utakmici . Protiv Zvezde morate da imate fokus od prvog do poslednjeg minuta, morate da budete na vrhunskom nivou, a mi smo igrali samo pet minuta i to na početku. Otvorili smo teren rivalu, Kampaco je razbio defanzivnu postavku, Zvezda je kažnjavali svaku našu grešku, a bilo ih je mnogo baš mnogo. Odbrana je bila blago rečeno meka ”, naglasio je trener Budućnosti Petar Mijović .

Trener Crvene zvezde, Duško Ivanović , rekao je da je ključ pobjede bila energija.

„ Odigrali smo na visokom nivou od prvog do posljednjeg minuta, kontrolisali smo dešavanja na parketu i stigli do pobjede. Zadovoljan sam igrom u odbrani, stigli smo do lakih poena iz tranzicije. Budućnost je pokazala lice, koje nije pravo, svjesni smo da nas očekuje daleko teži posao u drugom meču ”, naglasio je trener Crvene zvezde Meridianbet, Duško Ivanović .

I pored odlične igre na obje strane terena, crnogorski stručnjak imao je i zamjerki na igru tima iz Beograda.

„ Bilo je stvari koje su mogle i bolje da se urade, ali ne bih sada o tome. Pauza koju smo imali po završetku Evrolige je mač sa dvije oštrice jer se gubi ritam. Međutim, mi smo uspjeli da održimo ritam. Nadam se da će tako biti do kraja ”

Naredni duel u dvorani „Morača” na programu je 23. maja, dok će eventualna majstorica biti naknadno određena.