Đukić: Mnogi se povlače iz politike da pobjegnu od dodatnih izbornih poraza

Đukić: Mnogi se povlače iz politike da pobjegnu od dodatnih izbornih poraza

Analitičar i građanski aktivista Stefan Đukić sumnja da se radi o odgovornosti lidera, već da je prije riječ o izbjegavanju dodatnih poraza.

„ Imajući u vidu osobine predstavnika naše političke klase i njihovu, maltene apsolutnu (čast izuzecima) nemogućnost da stvarno prihvate odgovornost za bilo šta loše, pa i partijski rezultat sumnjam da se radi o podnošenju odgovornosti. Uostalom, da su tako nešto osjećali, davno bi se povukli iz politike. Vjerujem da je daleko više u pitanju osjećaj nadolazećih loših rezultata i želje, ne mnogo drugačije od ovog nepodnošenja odgovornosti, da se ne suoče sa tim dodatnim porazima, već to prepuštaju drugima ”, rekao je Đukić.

Uostalom, kako je dodao, većina njih nema šta ni da traži u novoj političkoj realnosti u Crnoj Gori – mogli su biti ministri, poslanici, savjetnici korisni i upotrebljivi bloku koji je suvereno i maltene apsolutno vodio Milo Đukanović.

„ U ovoj političkoj situaciji, kada moraju iz opozicije da polako grade i nesigurno se nadaju ostvarenju nakon više izbornih ciklusa oni se povlače – nemaju dovoljno harizme, a moguće ni ideja, kako da se izbore sa nezavidnim položajem u kojem su. Sigurnost i privilegije ispod kišobrana snažnog DPS-a više ne postoje i sada je klima drugačija. Ljudi naviknuti na taj kišobran, kojima je teško i da zamisle Crnu Goru bez totalne vlasti Demokratske partije socijalista i Mila Đukanovića nemaju svoj smisao nakon što se stvarnost iz korijena promijenila ”, kazao je Đukić za „Vijesti”.