Sutjeska će se boriti za drugi trofej u Kupu

Sutjeska će se boriti za drugi trofej u Kupu

Fudbaleri Sutjeske će treći put u istoriji igrati u finalu Kupa Crne Gore – nakon pobjede u prvom meču (3:1), Nikšićani su danas u revanšu polufinala na „DG areni“ remizirali sa Dečićem (1:1) i ukupnim rezultatom 4:1 zakazali duel sa tivatskim Arsenalom 30. maja u Podgorici.

Mogla je Sutjeska i danas do pobjede, vodila je sa igračem više nakon pogotka Vuka Strikovića , ali je Dečić preko Draška Božovića postigao gol i u revanšu ostao neporažen.

Na početku utakmice Dečić je imao veći posjed lopte, ali je Sutjeska prva uputila udarac u okvir gola – u 10. minutu je šutirao Tajron Konrad , a odbranio Dušan Marković .

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Dečić je imao u 22. minutu kada je sa oko 16 metara Boris Cmiljanić dobro šutirao, ali je odlično intervenisao Suad Ličina .

Sedam minuta nakon šanse Cmiljanića, Dečić je ostao sa igračem manje – Novica Eraković je na sredini terena osvojio loptu, odmah u kontru lansirao Dušana Živkovića , kojeg je oborio Pjeter Ljuljđuraj . Fudbaler Dečića je dobio crveni karton, jer je bio posljednji igrač u odbrani.

Dva minuta kasnije Sutjeska je stigla do prednosti. Napad je tekao sa desne strane, lopta je došla do Marka Matanovića , koji je asistirao Strikoviću, a napadač Nikšićana pogodio kontra ugao Markovićevog gola.

Dečić je do kraja prvog dijela imao šansu preko Olivera Šarkića, a do izjednačenja stigao u 51. minutu kada je gol postigao Draško Božović . Golu Božovića prethodio je pas Anta Babića do Srđana Krstovića , koji se okliznuo, pa nije uspio ni da primi loptu. Poklon je iskoristio Šarkić , asistirao Božoviću, koji je još jednu dobru utakmicu krunisao pogotkom.

Mogla je Sutjeska nakon primljenog pogotka brzo do novog vođstva, ali je u 58. minutu nakon asistencije Matanovića, Konrad u situaciji jedan na jedan bio neprecizan. Sjajno je reagovao Marković i odbranio.

Ekipa Nenada Brnovića ima priliku da osvoji drugi trofej Kupa. Sutjeska je 2007. godine u finalu izgubila od Rudara (2:1), dok je deset godina kasnije golom Miljana Vlaisavljevića savladala Grbalj (1:0).

Sa druge strane, Dečić neće treću godinu zaredom igrati u finalu, nakon što je prethodne dvije godine oba puta gubio od Budućnosti.