Dobre vijesti za Partizan: Egzum trenirao

Dobre vijesti za Partizan: Egzum trenirao

Sjajna vijest za košarkaše Partizana ! Četiri dana nakon što je u Madridu doživio povredu koja je u prvi mah djelovala kao vrlo teška i nezgodna, Dante Egzum se neometano kreće i trenira sa ostatkom ekipe.

Izgleda da sveopšta tuča u Madridu krajem druge utakmice četvrtfinalne serije Evrolige i rvački zahvat Geršona Jabuselea nisu ostavili teže posljedice na jednog od najboljih košarkašar crno-bijelih. Slike sa današnjeg treninga iz Štark arene, iako zvanične potvrde još nema, nagovještavaju da bi Željko Obradović sjutra (utorak) od 20.30 sati mogao na raspolaganju da ima Australijanca u duelu koji će predstavljati prvu meč loptu beogradskog tima za prolaz na fajnal-for elitnog evropskog takmičenja. Prve informacije od četvrta, kada se dogodio metež i fizički obračun košarkaša Real Madrid i Partizana u Vizink centru, nisu bile obećavajuće. Iz kluba su potvrdili da je riječ o teškoj tjelesnoj povredi i da je Egzumu pukla tetiva prsta na stopalu. Izašao je sa terena uz pomoć saigrača šepajući, u međuvremenu koristio štake, ali čini se da povreda ipak nije ozbiljnije prirode.

Ne treba pretjerano naglašavati koliko bi njegovo eventualno pojavljivanje na terenu značilo crno-bijelima budući da ekipa neće moći da računa na Kevina Pantera i Matijasa Lesora . Amerikanac je sankcionisan sa dvije utakmice neigranja, a francuski centar neće imati pravo nastupa samo u sjutrašnjem meču. Obojica su kao i Egzum trenirala sa ostatkom tima.

Podsjetimo, Partizan je u Madridu napravio dva brejka i stekao ogromnu prednost pred dvije utakmice pred 20.000 i kusur svojih navijača. Prvi okršaj četvrtfinalne serije dobio je zahvaljujući trojci Kevina Pantera u poslednjoj sekundi, dok je u narednom meču dva dana kasnije održao čas košarke španskom velikanu, te vodio 95:80, kada je tačno 100 sekundi prije završetka utakmice počela tuča.