Tornado prevrće automobile i oštećuje kuće u priobalnom gradu Floride

Tornado prevrće automobile i oštećuje kuće u priobalnom gradu Floride

Tornado je pao u subotu u Palm Beach Gardens na Floridi, pošto je snažan olujni sistem doneo intenzivnu kišu i jake vetrove državi, prevrćući automobile, oštećujući kuće i lomeći grane drveća.

Nacionalna meteorološka služba u Majamiju saopštila je da je tornado pogodio u subotu kasno popodne sa vetrovima od 160 kilometara na sat u blizini medicinskog centra Palm Bič Gardens i krenuo na severoistok prema obali.

Šteta od oluje primorala je vlasti u priobalnom gradu da zatvore glavne puteve u gradu dok su radnici raščišćavali ruševine i pregledavali olupinu. Slike sa lica mesta pokazuju kako su se automobili prevrnuli jedan na drugi, napuknute grane drveća položene na vozila i kuće, kao i druge krhotine na ulicama.

Policijska uprava Palm Bič Gardensa nije prijavila veće povrede ili smrtne slučajeve. Portparolka grada rekla je da su zvaničnici deaktivirali protokole za hitne slučajeve i da su u nedelju rešavali zaostale probleme.

Nacionalna meteorološka služba stavila je veliki deo centralne Floride pod nadzor tornada u subotu popodne dok su grmljavine presecale državu.