Srpske bezbjednosne službe udarile na kavački klan

Srpske bezbjednosne službe udarile na kavački klan

U današnjoj akciji BIA-e i MUP-a Srbije zaplijenjeno je pored droge, oružja i novca i 30 skupocjenih automobila, kao i zlatne poluge.

Hapšenje blizu 70 osoba izvršeno je na teritoriji Beograda, Kruševca i Kraljeva.

Među privedenima su P. P. (27), B. D. (29), A. Č. (29), D. R. (27), I. D. T. (34), dok će za još 11 pripadnika ove organizovane kriminalne grupe krivične prijave biti podnijete nadležnim tužilaštvima.

Kako saznaju „Novosti“, sumnja se da su oni dio kavačkog klana i da su djelovali na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Nastavak akcije hapšenja „vračaraca “

Policija je osumnjičene uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG „vračarci“, a u cilju suzbijanja teških krivičnih djela. Ovom prilikom policija je zaplenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Zaplijenjeni i sefovi

Takođe, zaplenjeno je oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni. U ovoj akciji, zaplenjeno je više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

Uhapšenima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Čestitao ministar Bratislav Gašić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Bezbednosno-informativne agencije na izuzetno efikasno i profesionalno izvedenim akcijama, kojima je, kako je rekao, presječen još jedan lanac krimalnih aktivnosti na prostoru naše zemlje.

– Zajedničkim radom, pripadnici MUP i BIA još jednom su potvrdili da je saradnja srpskih bezbjednosnih službi kontinuirana i na najvišem nivou i da bilo kakve kriminalne aktivnosti neće proći neprimijećene i nekažnjeno. Nećemo dozvoliti da našim ulicama vladaju kriminal, oružje i narkotici. Srpska policija je spremna, odlučna i nepokolebljiva da osigura miran i spokojan život naših građana, kao i sigurnost i bezbjednost Srbije – poručio je on.

(Novosti online)