Danilović čestitao Vaskrs: Darovano nam je bogatstvo različitosti

Danilović čestitao Vaskrs: Darovano nam je bogatstvo različitosti

Crnoj Gori i svim ljudima u njoj trebaju mir, sloboda i pravda. Ništa od toga neće doći samo, ali smo pozvani svi da tome doprinesemo. U iščekivanju novog i drugačijeg vremena, u iščekivanju nove nade proslavićemo i ovaj Vaskrs, praznik nad praznicima, dan i dane nepokolebljive ljubavi Tvorca prema čovjeku i ljudskom rodu, saopštio je Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore.

„Ujedinjena Crna Gora svim pravoslavnim vjernicima čestita dan Hristovog Vaskrsenja. S radošću pobjede života nad smrću čestitamo Vaskrs i svim arhijerejima naše Srpske pravoslavne crkve, našem monaštvu i sveštenstvu.

Svijet je danas drugačiji nego juče, ali to ne znači i da je bolji. Naše je da nikada ne pristanemo na njegovu dehumanizaciju.

Hristos Vaskrse – Vaistinu Vaskrse nije samo pozdrav vjerujućih pravoslavnih Hrišćana, nego i poziv da živimo s nadom i u nadi da svakoj patnji dolazi kraj.

Crna Gora je zaslužila da ukorači u novo doba u kojem nadanja neće biti uzaludna, a pojedinačne životne sudbine ništavne i nevažne. Upućeni smo jedni na druge — da živimo zajedno i da gradimo zajedničku budućnost bez obzira na mnoge razlike koje nam se čine nepremostivim i koje smo predugo smatrali prokletstvom balkanskog prostora. U pitanju je međutim darovano bogatstvo različitosti u kojemu se svako od nas potvrđuje i provjerava kao čovjek.

U danima Vaskrsa ne smijemo zaboraviti jedni na duge. Ako je mnogima teško da se prisjete Hristovog nevinog stradanja na krstu i neuzmicanja pred strahotom smrti, neodustajanja od ljubavi prema čovjeku, onda na trenutak budimo kao djeca koja se nevino raduju svakom Vaskrsu“, poručio je Danilović.