Abazović: Milatović da odredi datum vanrednih izbora

Abazović: Milatović da odredi datum vanrednih izbora

Aktuelni premijer Dritan Abazović smatra da su izbori neminovni ali da vrijeme održavanja mora odrediti legitimni predsjednik.

Premijer kaže da na ove izbore izlazi relaksiranije “Na izbore moramo poći. Problem je što smo odblokirali Ustavni sud, ali Ustavni sud nije odblokirao sam sebe.

Moj stav je vezan za pravni poredak. Mislim da legitimni predsjednik treba da odredi datum izbora. Ako se to ne desi, nikakav problem nije, ali onda Milatoviću niko ne može da onemogući da u svakom trenutku može da raspusti parlament, kad god mu se to prohtje”, tvrdi Abazović.

Ne isključuje mogućnost da Građanski pokret URA ide na izbore sa Demokratama.

“Očekujem da se naša politika nastavi, koja je sve pobijedila. Svi politički subjekti pričaju koncept koji je Crno na bijelo 2020.godine prezentovao. Spremni smo da sa svima koji dijele tu vrstu političke platoforme radimo. Lično sam afirmativan prema ideji da sa Demokratama radimo evropski-centristički blok, koji je otvoren i za druge političke subjekte”, kazao je Abazović.

Parlamentarni izbori će, kaže, biti relaksiraniji nego oni 2020.godine.

“Ko pobijedi stretno bilo, ne vidim ništa sporno. Važno je da imamo i stabilnu vlast i kredibilnu opoziciju, DPS ne može da bude kredibilna opozicija. Vidjećemo šta će biti, koliko treba da se sastavi nova Vlada i koliko će trajati”, naveo je Abazović.