Brnabić upitala „nezavisne medije“: Zašto se stidite svojih naslovnih strana, citata, emisija i novinara

Brnabić upitala „nezavisne medije“: Zašto se stidite svojih naslovnih strana, citata, emisija i novinara

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić odgovorila je danas na navode pojedinih medija da ih, kako kažu, „targetira“.

Ana Brnabić je istakla da samo pokazuje njihove naslovne strane, citira ih i pokazuje djelove emisija iz njihovog programa i da, ako se stide svog rada, treba da razmisle čiji je to zapravo problem.

„Danas u selu Svarče, opština Blace, došli iz N1 da me pitaju zašto „targetiram“ medije i kada ću da prestanem. Potegli do Blaca, a da nijedno jedino pitanje o tom selu, školi koju smo obišli, projektu koji smo predstavili, nisu imali – pa čak ni reda radi.

Egocentrizam i narcisoidnost tajkunskih medija (u vlasništvu tajkuna Šolaka – kome sada i svijeću pale da mu se zahvale što su „slobodni“, a što je ludilo po sebi) na maks-maksimumu. Sami sebi su vijest, sami sebe proglašavaju za žrtve, šta god da neko kaže – „napad“ je na njih.

A šta je „napad“ – kad ih citirate, emitujete djelove njihovog programa, pokažete naslovne strane njihovih novina? Pa ako se stide tih naslovnih strana, ako se stide svojih emisija, svojih voditelja – pa ko je za to kriv i čiji je to problem?

Vidite, da bude jasno: neću stati.

Mogu da budem „mali Šešelj“, homopremijerka, Čale, mutava…samo vi napred, ja se borim protiv licemjerja i laži, protiv interesa tajkuna koji bi da vrate nekadašnju vlast (a to je cjelokupna današnja opozicija) da bi mogli da kupe još neki klub u Premijer ligi ili vilu u Majamiju“, napisala je Brnabićeva.