Pomoćni sudija udario fudbalera Liverpula

Pomoćni sudija udario fudbalera Liverpula

Tokom derbija između Liverpula i Arsenala došlo je do kontakta između Endija Robertsona i Konstantina Hacidakisa, pomoćnog sudije. Ali, ne onakvog na kakav biste pomislili kada su igrači i sudije u pitanju.

Na snimku se vidi da je pomoćnik udario laktom škotskog reprezentitivca.

Ovaj je bio u čudu, sve se dešavalo na izmaku prvog poluvremena, lakat je završio na bradi fudbalera, intenzitet nije bio jak, ali izgleda da je bio namjeran.

Robertson nije tokom protesta nijednog trenutka bio u fizičkom kontaktu sa sudijom koji je reagovao.

Zaista nevjerovatna scena, od sudija se očekuje da ostanu mirne i ne reaguju na pritiske, ovo što je Hacidakis uradio zaista je neuobičajeno.

Sudija Pol Tirni i njegovi pomoćnici bi zbog ovoga mogli da dobiju ogromnu kaznu. Pomenuti arbitar sa svojim timom ima „prošlost“ sa Liverpuloml isključio je Endija Robertsona protiv Totenhema, prije godinu i po dana, oštetio Redse za penal nad Diogom Žotom, a takođe nije dao crveni Hariju Kejnu za divljački start.

Klop je izjavio posle meča da nije video incident, na potezu je savez i pored dosuđenog penala koji je Salah promašio, u Liverpulu su nezadovoljni suđenjem smatraju da ih je Tirni oštetio za još jedan penal. Završilo je 2:2, Firmino je spasao domaće poraza, ali i dao nadu šampionu Sitiju da će u završnici prestići Arsenal i odbraniti krunu.