Medvedev kaže da je ravnoteža ključna dok prilagođava igru na šljaci

Medvedev kaže da je ravnoteža ključna dok prilagođava igru na šljaci

Danil Medvedev će krenuti na Masters u Monte Karlu u nadi da će postići pravi balans, dok četvrti svetski broj pokušava da prilagodi svoju igru za zamah na šljaci bez kompromisa po pitanju stila koji je doneo četiri titule 2023. godine.

Medvedev je osvojio 18 od svojih 19 titula, uključujući Otvoreno prvenstvo SAD 2021, na tvrdim podlogama, jedini izuzetak je bio na Otvorenom prvenstvu Majorke kada je iste godine trijumfovao na travi.

On je ove sezone bio u usijanoj formi, trijumfovao je u Roterdamu, Dohi, Dubaiju i Majamiju, ali 27-godišnjak zna da zemlja predstavlja drugačiji izazov za njegovu igru.

„Definitivno moram da promenim svoju igru jer su moji udarci previše ravni i zemlja ne pušta loptu toliko kroz teren“, rekao je Medvedev, koji igra sa Lorencom Sonegom ili Ugom Humbertom prvi na ATP 1000 turniru.

„Moji protivnici mogu da iskoriste te udarce protiv mene.

„U isto vreme, ne možete drastično da promenite ono što radite za devet meseci ili godinu dana, tako da moram da nađem dobar balans gde i dalje igram svoju igru, sa malo promene, sa nekim udarcima u pravom trenutku. “

Uprkos tome što nije bio najveći ljubitelj šljake, Medvedev je stigao do polufinala Monte Karla i finala Barselone 2019. godine, a Rus zna da bi mu osvajanje titule na površini povećalo samopouzdanje pre Otvorenog prvenstva Francuske.

Ipak bi radije igrao na tvrdim terenima.

Voleo bih da možemo da nastavimo na tvrdoj podlozi, ali razumem da su na Turu različite podloge i to je dobro jer su neki ljudi bolji na šljaci, neki na tvrdoj, neki na travi“, rekao je Medvedev.

„Dobro je imati različite podloge, mislim da je to dobro za sport.