Đoković se trudi da pobjedi Mačak po povratku u akciju u Dubaiju

Đoković se trudi da pobjedi Mačak po povratku u akciju u Dubaiju

Novak Đoković je pobjedio po povratku na ATP Tur posle trijumfa na Australijan openu, ali je morao naporno da radi da bi pobedio češkog kvalifikanta Tomaša Mahača 6-3 3-6 7-6(1) na svom teniskom prvenstvu u Dubaiju. otvaranje u utorak.

Đoković, koji je premašio rekord Štefi Graf za najviše nedelja kao svetski broj jedan, nakon što je započeo svoje 378. mesto na vrhu liste, kretao se sa lakoćom i nije pokazao dugotrajne posledice kidanja tetive koji je uspeo u Melburn parku prošlog meseca.

Ali bilo je nekih znakova rđe, posebno na Đokovićevom servisu, koji ga je, činilo se, izneverio na sredini prvog seta, pre nego što je povratio kontrolu i preuzeo prednost u ranoj fazi meča kada je Mačak vratio dug.

Petostruki šampion Dubaija bio je u teškoj situaciji dok je u sledećem setu zaostajao sa 3-0 nakon što je ponovo izgubio servis i napravio 16 neiznuđenih grešaka kako bi omogućio Machaku koji je bio veliki udarac da donese odluku.

Mačak je počeo da muči problem sa desnim zglobom početkom trećeg seta, a Đoković je skočio za vođstvo od 3-1, ali je Čeh uspeo da se uzvrati sopstvenim brejkom i izjednačio na 4-4 uz nekoliko odličnih lopti usput. .

Mačak je prvi trepnuo u tajbrejku, a Đokoviću nije bio potreban još jedan poziv, jer je konačno pobedio 130. igrača sveta i produžio svoj pobednički niz iz 2023. na 13 mečeva.

„Tomaš nije igrao kao svetski broj 130. Igrao je sjajan tenis i zaslužuje sve aplauze. Zadavao mi je razne muke, ali kada je bilo najvažnije našao sam drugu opremu“, rekao je Đoković.

„Fizički mogu da budem bolji. Zahtevam najviše standarde u kvalitetu tenisa i priprema. Borio sam se sa povredom i trebalo mi je neko vreme. Ali nadam se da ću kako turnir bude odmicao moći da podignem i nivo tenisa. “

Đoković zatim igra protiv Talona Griekspura iz Holandije.

Šampion Roterdama i Dohe Danil Medvedev, treći nosilac, ranije se plasirao u narednu rundu nakon što je savladao Italijana Matea Arnaldija sa 6-4 6-2.

Feliks Ože-Alijasim je imao teži meč protiv Amerikanca Maksima Kresija, ali je četvrti nosilac pobedio 7-6(4) 3-6 6-3, dok je polufinalista Melburna Karen Hačanov srušio na Botica van de Zandšulpa koji je zapečatio rezultatom 7-5 6- 2 pobeda.