Džejms je blizu NBA rekorda, Lejkersi su pali od Pelikansa

Džejms je blizu NBA rekorda, Lejkersi su pali od Pelikansa

Kada je Lebron Džejms povlačio dribling da bi bacio loptu u prolaz Entoniju Dejvisu, ili skočio na tribine u pokušaju da povrati loptu za Lejkerse, činilo se da je mnogo više zabrinut za trenutne timske golove. nego da pravi NBA istoriju.

Ipak, posle skoro 40 minuta na terenu, Džejms nije mogao da spreči Los Anđeles da izgubi mesto na tabeli, čak i kada je postigao pogodak Kareema Abdul-Jabbara.

Džejms se pomerio 36 poena od obaranja rekorda u NBA karijeri u porazu Lejkersa od Nju Orleansa sa 131-126 u subotu uveče, čime je prekinut niz poraza Pelikansa od 10 utakmica.

„Samo želim da pobedim“, rekao je Džejms. „Znate, igrate igru na pravi način i vidite šta će se desiti.“

Džejms je imao 27 poena do kraja uz devet skokova i šest asistencija, dok je nastavio da se približava Abdul-Džabarovom rekordnom ukupnom rezultatu od 38.387 poena.

„Umoran sam kao pakao“, rekao je Džejms, ali je dodao: „Biću spreman da idem u utorak“, kada Lejkersi igraju sledeće.

Brendon Ingram je imao najbolju partiju od povratka 10 dana ranije nakon skoro dvomesečnog odsustva zbog povrede, postigavši 35 poena za Pelikanse u nizu vožnji i skakača, ponekad u gustom saobraćaju jer je bio fauliran.

CJ McCollum je imao 23 poena, što je naglašeno kasnim 3 kako bi pomogao Nju Orleansu da zatvori konačnih 3:14 u seriji 9-5 koja je držala Lejkerse na odstojanju.

„Upravo smo nastavili da napadamo širom sveta“, rekao je trener Pelikansa Vili Grin, čiji je tim pobedio tek četvrti put u 19 utakmica. „Svi momci iz našeg tima koji su dotakli parket su ušli i igrali snažno i samopouzdano. To je ono što će nam biti potrebno da prebolimo grbu.“

Dejvis je za Lejkerse postigao 34 poena i 14 skokova. Poveli su sa 12 kada je Džejmsova uloga prstiju dovela do 84-72 u trećoj četvrtini.

Pelikansi su oborili i zatvorili period sa pet brzih poena na prelaznom flouteru Mekoluma i 3 Hosea Alvarada nakon što je uhvatio odbijeni prolaz.

Taj niz je smanjio prednost Lejkersa na 106-103, a Nju Orleans je skočio ispred kada je Trej Marfi pogodio uzastopne 3s, drugu sa 27 stopa, i postigao 114-108.

Igra je nakon toga ostala tesna, ali Pelikansi nisu dozvolili Los Anđelesu da povrati vođstvo.

Marfi je završio sa 21 poenom, a Alvarado 18.

Jonas Valančiunas je imao 18 poena i 14 skokova za Nju Orleans, ali je otišao krajem treće četvrtine sa povredom desnog kolena i nije se vratio.

Rasel Vestbruk je postigao 15 poena, ali nije igrao u poslednjih 11 minuta.

„Kakvu god odluku donesu, to je na njima“, rekao je Vestbruk, odbacujući pitanja o mogućnosti da budu isporučeni iz Los Anđelesa pre isteka roka za trgovinu 9. februara. „Bio sam all in od prvog dana. Veoma podržavam svoje saigrače. Takmičim se svako veče.

Kakvu god odluku doneli, postaraću se da budem veoma profesionalan kao što sam uvek bio i uvek ću biti“, dodao je Vestbruk.

Džejms je rekao da glasine o rokovima za trgovinu ne bi trebalo da odvlače Lejkerse od onoga što treba da urade da bi pobedili.

„To ne bi trebalo da bude problem. Rok za trgovinu se dešava svake godine“, rekao je Džejms. „Izlazite i fokusirajte se, bez obzira šta se dešava. I dalje si profesionalac.”

I dok je Džejms rekao da ne želi da govori u ime Lejkersa o mogućim promenama, nije se prepirao sa idejom da bi Kajri Irving, koji je zatražio trejd i osvojio titulu sa Džejmsom u Klivlendu, mogao da pomogne Lakers.

„To je ‘duh’ pitanje kada se govori o takvom igraču“, rekao je Džejms.

TIP-INS

Lejkersi: Postigli su rezultat 2-3 tokom svog putovanja od pet utakmica koje je završeno u Nju Orleansu i ukupno 12-16 na gostovanju. … Dejvis je igrao svoju treću uzastopnu utakmicu i peti put u šest utakmica otkako je propustio 20 utakmica zbog povrede desne noge. Došao je do 20 poena 26. put u 30 odigranih utakmica ove sezone i 30 poena 11. put. … Dobio 43 poena na klupi uključujući 13 od Troja Brauna mlađeg i 11 od Lonija Vokera.

Pelikans: Lari Nens mlađi je imao 10 poena i devet skokova. … Odustali od najmanje 70 poena u prvom poluvremenu u dva uzastopna. … Šut 52% (52 od 100) za igru uprkos tome što je prošao 9 od 30 iz dubine, propustivši 11 uzastopnih trojki tokom prvog poluvremena.