Jedanaest mrtvih, isto toliko povrijeđeno u poslednjoj ruskoj raketnoj baraž

Jedanaest mrtvih, isto toliko povrijeđeno u poslednjoj ruskoj raketnoj baraž

U posljedicama velikog raketnog udara ruskih snaga u četvrtak, širom Ukrajine je poginulo 11 ljudi, a isto toliko je povrijeđeno. To je rekao portparol Državne službe za vanredne situacije Oleksandr Horunži, koji je govorio na nacionalnom teletonu, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Danas je, kao rezultat ruskih terorističkih napada sa dronovima i projektilima, pogođeno 11 regiona. Izbila su dva požara, oštećeno je 35 objekata, 11 ljudi je povređeno, a, nažalost, 11 je poginulo. To je u 15 sati“, rekao je zvaničnik.

Prema rečima portparola, trenutno je više od 100 spasilaca i više od 25 vozila hitne pomoći uključeno u otklanjanje posledica štrajka.

„Sada smo se na mrežu priključili 88 trafostanica za snabdevanje električnom energijom prvenstveno za objekte socijalne infrastrukture, bolnice itd.“, rekao je Horunži.

On je dodao da je jedan broj privatnih domaćinstava i stambenih blokova oštećen kao rezultat poslednjeg štrajka usmerenog na Kijevsku oblast.

Kako je ranije saopšteno, pet stambenih zgrada i sedam drugih objekata oštećeno je širom Kijevske oblasti kao rezultat napada dronom tokom noći.