Liverpul i Čelsi igraju u ćorsokaku, problemi Evertona se nastavljaju

Liverpul i Čelsi igraju u ćorsokaku, problemi Evertona se nastavljaju

Šanse Liverpula i Čelsija da se plasiraju u top-4 pretrpele su udarac pošto je par u subotu odigrao razočaravajući remi 0-0 u Premijer ligi, dok su strahovi od ispadanja Evertona porasli posle 2- 0 poraza od Vest Hema junajteda.

Samo je Sautempton ispod Evertona – samo na gol-razlici – nakon što je donja ekipa izgubila 1-0 kod kuće od Aston Vile, dok je pobeda Vest Hema značila da ih je Bornmut zamenio u poslednja tri uprkos tome što je zaradio bod u remiju 1-1 kod Notingem Foresta .

U 1.000. utakmici Jirgena Klopa u rukovodstvu, Liverpul je izgledao bez samopouzdanja jer je želeo da izbegne tri uzastopna poraza u ligi, stvarajući samo poluprilike, a Kodi Gakpo je propustio najbolje od njih u uvodnom periodu na Enfildu.

Gosti su uveli veliki novac u januaru potpisavši Mihaila Mudrika u drugom poluvremenu, ali, iako je izgledao živahno, Ukrajinac nije uspeo da podigne plave, koji su zaradili ni jedan bod koji ih ostavlja na 10. mestu, na nivou od 29 poena sa Liverpulom na osmom i Brentfordom. deveto.

Sve tri ekipe imaju devet bodova manje od prva četiri, s tim što je Čelsi odigrao 20 utakmica protiv Liverpula, a Brentford po 19 utakmica.

Liverpul nije uspeo da pobedi nijednu od poslednje tri prvenstvene utakmice, dok je to prvi put da nije uspeo da postigne gol u uzastopnim mečevima u takmičenju od marta 2021.

Čelsi je sada bez pobede u poslednjih šest ligaških utakmica u gostima, što je njihov najduži uporedivi niz u takmičenju od septembra do decembra 2015.

„Moramo biti spremni za male korake, a ovo je mali korak“, rekao je Klop. „Čista gol protiv Čelsija, nismo stvorili mnogo šansi, a imali su ih i oni.

„Branili smo se u drugom poluvremenu sa strašću i jasnom organizacijom, ali smo bili previše duboko u ovim trenucima. Na kraju sam u redu sa 0-0 jer morate da prihvatite ove korake.

Liverpulov rival iz Merzisajda Everton je stalno prisutan u vrhu lige od 1954-55, ali ispadanje ostaje realna mogućnost ovog mandata nakon još jednog neinspirativnog nastupa u Vest Hemu.

Poraz — Evertonov šesti u poslednjih sedam ligaških utakmica — dodatno će povećati pritisak na menadžera Frenka Lamparda, dok će za šefa Vest Hema Dejvida Mojesa pobeda biti slatko olakšanje nakon što je njegova ekipa uzela samo jedan bod od poslednjih 21 dostupnih.

Džarod Bouen je postigao oba gola u sedmominutnom prvom poluvremenu, prvi je postigao mrežu iz neposredne blizine na kraju centaršuta Emersona Palmierija, pre nego što ga je Michael Antonio dobro postavio za svoj drugi gol.

Everton je ponudio malo u napadu, a gostujući navijači su ponovo pozivali klupski odbor da podnese ostavku tokom celog sukoba. Sakupili su samo 15 bodova iz svoje 20 lige ove sezone — njihov najmanji broj bodova osvojenih nakon 20 utakmica u bilo kojoj ligi u svojoj istoriji.

„Pritisak nije ništa novo za nas, bili smo u istoj situaciji prošle sezone“, rekao je za Ski Sports Aleks Ivobi iz Evertona. „Predstoji nam pauza i moramo da se regrupišemo.

„Nije samo menadžer taj koji preuzima odgovornost, igrači se bore za njega i klub.

Sautempton je pretrpeo udarac u pokušaju da izbegne ispadanje pošto su izgubili od Vile u meču koji je poremetio lažni dron.

Oli Votkins je pogodio pobednika Vile u 77. minutu iz slobodnog udarca Daglasa Luiza, nedugo nakon što je Svetcima kontroverzno odbijen prvi gol od strane VAR-a.

Forestov Sam Surridge je kasno izjednačio protiv svog bivšeg kluba kako bi svojoj ekipi zaradio bod u Bornmutu, ostavljajući ekipu Gerija O’Nila u posljednja tri, dok je tinejdžerski napadač Evan Ferguson spasio neriješeno 2-2 za Brajton & Hove Albion u Lester Sitiju .