Najstarija poznata osoba na svijetu, francuska časna sestra, umrla je u 118. godini

Najstarija poznata osoba na svijetu, francuska časna sestra, umrla je u 118. godini

Francuska časna sestra za koju se vjerovalo da je najstarija osoba na svetu umrla je nekoliko nedelja pre svog 119. rođendana, rekao je u srijedu portparol njenog staračkog doma u južnoj Francuskoj.

Lucile Randon, poznata kao sestra Andre, rođena je u gradu Ales, u južnoj Francuskoj, 11. februara 1904. Ona je takođe bila jedna od najstarijih preživelih od COVID-19 na svetu.

Portparol Dejvid Tavela rekao je da je umrla u utorak u 2 sata posle ponoći u staračkom domu Sainte-Catherine-Laboure u gradu Tulonu.

Gerontološka istraživačka grupa, koja potvrđuje detalje ljudi za koje se smatra da imaju 110 ili više godina, navela ju je kao najstariju poznatu osobu na svetu nakon smrti Japanca Kanea Tanake, starog 119 godina, prošle godine.

Sestra Andre je bila pozitivna na korona virus u januaru 2021. godine, neposredno pre svog 117. rođendana, ali je imala toliko malo simptoma da nije ni shvatila da je zaražena. Njen opstanak dospeo je na naslovne strane u Francuskoj i šire.

U aprilu prošle godine, upitana o njenoj izuzetnoj dugovečnosti tokom dva svetska rata, ona je francuskim medijima rekla da „rad… čini da živiš. Radila sam do svoje 108. godine“.

Poznato je da uživa u čaši vina i čokolade dnevno.

Najstarija živa poznata osoba na svijetu koju je navela Gerontološka istraživačka grupa sada je Marija Branjas Morera rođena u Americi, koja živi u Španiji i ima 115 godina.