Evropski tim za Herceg Novi: Pokušali da zaštitimo Novljane od novih nameta i poskupljenja

Evropski tim za Herceg Novi: Pokušali da zaštitimo Novljane od novih nameta i poskupljenja

U nedostatku novca u susret lokalnim izborima u Herceg Novom, lokalni vlastodršci posegli su gdje drugo do u džep Novljana. Drugom tačkom dnevnog reda Skupštine Herceg Novog bilo je predviđeno poskupljenje naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za 30 odsto, napisali su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Upornim diskusijama, izlaganjima na kolegijumima predsjednika Skupštine opštine i drugim vidovima institucionalnog djelovanja pokušali su, kažu, zaštititi Novljane od ovog apsurdnog i očajničkog čina lokalne vlasti.

„Konstantno su nas ubjeđivali da se na ovaj način štite od stranih investitora, pa zar podizanjem cijene i novskoj djeci?! Predložili smo im mnogo bolje i kvalitetnije rješenje sa kojim bi Novljani bili zaštićeni od ovog apsurdnog nauma lokalnih mudraca. U konačnici naš trud, i nekolicine trezvenih pojedinaca, se isplatio. Tačka dnevnog reda je povučena. Nadamo se da će epilog, za dobro Herceg Novog i Novljana, donijeti možda i povoljnije uslove domicilnom stanovništvu, a da će lokalni mudraci češće da nas saslušaju i poslušaju. Ipak više puta smo pokazali i dokazali da neke stvari znamo bolje i da za nas odluke nijesu političke već razvojne sa akcentom na boljitak života u Herceg Novom“, naveli su u saopštenju.