Preminuo legendarni fudbaler Partizana i Budućnosti

Preminuo legendarni fudbaler Partizana i Budućnosti

Legendarni fudbaler Budućnosti, Partizana i Borusije Dortmund, bivši reprezentativac Jugoslavije i učesnik nezaboravnog finala Kupa šampiona iz 1966. godine napustio nas je danas, u 83. godini.

Preminuo je Branko Rašović.

„Sa nevjericom i tugom, primili smo vijest da nas je u danas, u 83. godini života, napustio Branko Rašović, legendarni fudbaler Partizana. FK Partizan iskazuje iskreno saučešće porodici i prijateljima. Vrijeme i mjesto sahrane će biti naknadno objavljeni“, objavljeno je na Twitter profilu crno-bijelih.

Rođeni Podgoričanin je u dresu crno-bijelih upisao 210 nastupa, dao je dva gola i radovao se tituli prvaka SFRJ u sezoni 1964/65. Rašović je posle Partizana igrao i za Borusiju iz Dortmunda, takođe je tamo proveo pet godina i onda se penzionisao 1974. godine.

Kada je riječ o reprezentaciji prošao je mlađe kategorije jugoslovenskog tima za čiji je prvi tim igrao od 1964. do 1967.

Nakon karijere fudbalera je jedno vrijeme radio i kao trener, a radio je u Partizanu do odlaska u penziju 2008. Njegov sin Vuk je takođe poznat kao nekadašnji igrač i trener kluba iz Humske.