Čestitke povodom Dana Vojske Crne Gore

Čestitke povodom Dana Vojske Crne Gore

Dan Vojske Crne Gore obilježava se danas, a tim povodom su stigle i čestitke državnih zvaničnika i predstavnika političkih partija.

Potpredsjednik Skupštine Mirsad Nurković rekao je da su vidljivi rezultati modernizacije VCG.

On je čestitao 7. oktobar ministru odbrane Draganu Krapoviću i pripadnicima Vojske.

„Savremena vremena donose nove izazove. Mir i bezbjednost imperativ su svakog društva. Naša vojska, kao kredibilan partner i članica NATO saveza, garant je sigurnosti. Izgradili ste i respektabilan doprinos mirovnim misijama u svijetu. Vidljivi su i rezultati modernizacije, zbog čega se svi osjećamo bezbjedno. Poštujući napore koje svaki pripadnik i pripadnica Vojske Crne Gore ulažu u očuvanje naših granica zahvalni smo na miran san svakog građanina Crne Gore.“

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović uputila je čestitke ministru odbrane Draganu Krapoviću i svim pripadnicima VCG, koji, kako je rekla, predanim radom i posvećenošću svakodnevno doprinose očuvanju bezbjednosti i suvereniteta naše države.

„Vojska Crne Gore danas predstavlja modernu, profesionalnu i savremeno opremljenu vojsku, koja odgovara na sve bezbjednosne izazove savremenog svijeta. Kroz svoju posvećenost miru, stabilnosti i međunarodnim misijama, pripadnici Vojske Crne Gore daju značajan doprinos kako unutar naše države, tako i u okviru međunarodnih operacija. Njihova hrabrost, profesionalizam i lojalnost crnogorskoj državi predstavljaju uzor i čine važan stub naše bezbjednosti.

„Crnogorska državnost, ojačana međunarodnim priznanjem na Berlinskom kongresu 1878. godine, vjekovima svjedoči o neprekinutoj borbi za slobodu i nezavisnost. Moderni temelji naše države postavljeni su hrabrošću mojkovačkih junaka, a kasnije učvršćeni u antifašističkom Trinaestojulskom ustanku i zajedničkoj borbi naroda u Drugom svjetskom ratu.

„Danas, u vremenu izazova, Crna Gora ostaje posvećena očuvanju multietničkog sklada i vrijednostima koje dijelimo sa savremenom Evropom. Uspješno sprovođenje reformi i nastavak našeg evropskog i evroatlantskog puta garantuju bolji i sigurniji život za sve građane. Vojsci Crne Gore želim da nastavi da služi domovini s istom odlučnošću i čašću, te da bude stub stabilnosti i bezbjednosti naše države i svih njenih građana“, napisala je potpredsjednica parlamenta.

Potpredsjednik Skupštine Nikola Camaj rekao je da pripadnici VCG imaju ključnu ulogu u očuvanju suvereniteta, teritorijalnog integriteta i bezbjednosti Crne Gore, ali i značajan doprinos u međunarodnim misijama.

On je uputio čestitku ministru odbrane Draganu Krapoviću i pripadnicima VCG.

„Vaša predanost, hrabrost, disciplina i profesionalizam Vojske Crne Gore glavni su oslonac sigurnosti i mira naše domovine. Imate ključnu ulogu u očuvanju suvereniteta, teritorijalnog integriteta i bezbjednosti Crne Gore, ali i značajan doprinos u međunarodnim misijama. Posvećenost se ogleda i u vašoj bezrezervnoj pomoći građanima u vanrednim situacijama uzrokovanim vremenskim neprilikama do podrške miru na globalnom nivou“, napisao je Camaj.

Rekao je da kredibilna, partnerska saradnja sa NATO alijansom i modernizacija po njenim standardima čini da granice Crne Gore, na kopnu, moru i u vazduhu ostanu sigurne, a Vojska Crne Gore bude još efikasnija i međunarodno priznata članica tog saveza.

„Čestitam Dan Vojske Crne Gore, ovaj značajan, veliki, skoro hiljadugodišnji jubilej“, zaključio je Camaj.