Za ambasadora Ukrajine u Bugarskoj postavljen je seksolog bez diplomatskog iskustva

Za ambasadora Ukrajine u Bugarskoj postavljen je seksolog bez diplomatskog iskustva

Olesja Ilaščuk, koju je predsjednik Volodimir Zelenski imenovao za ambasadora Ukrajine u Bugarskoj, nema iskustva ni u diplomatiji ni na državnim pozicijama i do sada se pozicionirala kao stručnjak za seksologiju i dragoceni nakit.

Informaciju o imenovanju ove osobe „Evropskoj istini“ potvrdilo je više izvora u diplomatskom koru.

Tvrdi se da je novoimenovana ambasadorka, ukaz na koji je predsednik potpisao 23. decembra, već počela da stiče iskustvo u novoj profesiji – posebno, učestvovala je na generalnom sastanku ukrajinskih ambasadora, koji je održan 22. decembra. -25 u Kijevu i Nikolajevu.

U međuvremenu, problem je što ranije nije imala iskustva u radu kao međunarodni specijalista.

Biografija nove Ukrajinke u Bugarskoj trenutno nije objavljena, ali je ona otkrila neke detalje na dva Fejsbuk profila, na kojima se nalaze njene lične fotografije i drugi podaci.

Jedan od njih trenutno nije ažuriran već duže vreme; u njemu je Ilashchuk pozicioniran kao stručnjak za obradu dragog kamenja. U profilu se navodi da je diplomirala na Visokom dijamantskom savetu Antverpena, uglednoj organizaciji koja nije univerzitet ili obrazovni centar, ali pruža neke obrazovne usluge.

U drugom profilu, koji je doskora bio aktivno ažuriran, ista osoba je pozicionirana kao „klinički psiholog, sistemski porodični terapeut, geštalt terapeut, seksolog-konsultant“. Na osnovu javnih aktivnosti buduće predstavnice Ukrajine u zemljama članicama EU i NATO-a, doskora se bavila pitanjima geštalt terapije i seksologije.

Ovaj profil je blokiran u nedelju uveče.

Na oba profila postavljene su lične fotografije i drugi detalji o novoimenovanom ambasadoru, koji su verifikovani, a postavljaju se profili Jaroslave Gres (uključene u predsedničku inicijativu United24) i Olesje Donije (politikolog koji trenutno sarađuje sa vlastima). preferencije za njih od davnina.