Broj poginulih u padu autobusa u reku u Španiji porastao je na 5

Broj poginulih u padu autobusa u reku u Španiji porastao je na 5

Pet osoba je poginulo, a najmanje jedna osoba se vodi kao nestala nakon što je autobus pao u reku Leres u opštini Serdedo Kotobade, prenosi El Pais.

Prvobitno je saopšteno da su dvije osobe umrle od posljedica pada.

Spasilačke akcije, koje su zbog ekstremnog stanja reke morale da budu obustavljene preko noći, nastavljene su danas, na Božić.

Poddelegacija vlade u Pontevedri rekla je da više nema tela u kabini, poplavljenih do plafona, i da je u toku potraga za ostatkom putnika u reci, posebno u oblasti brane nizvodno.

U životu su ostale samo dve osobe: vozač i suvozač.

Spasilačke službe, nakon razgovora sa vozačem, nisu sigurne da li je u autobusu bilo osam ili devet ljudi, pa se još uvek vodi jedna ili dve osobe za koje se veruje da se vode kao nestale.

Prvi poziv za uzbunu stigao je od učesnika u saobraćaju koji je, uprkos mraku i obilnom pljusku koji juče nije prestajao, primetio da je barijera puta N-541, koji povezuje Lugo i Pontevedru, probila na visini od oko 40 metara. iznad kanala poplavljene reke Leres. Sledeći poziv na broj 112 ubrzo je stigao iz unutrašnjosti vozila koje je palo u vodu: autobus je pripadao Monbus grupi sa sedištem u Lugu, najvećoj španskoj kompaniji za drumski prevoz putnika, koja kontroliše većinu ruta u Galiciji. U subotu je bilo oko 21.20, a muškarac je prijavio spasilačkoj službi da je unutrašnjost autobusa „zaplavljena vodom“.