U Poljskoj, zbog ledene kiše, problemi na mnogim putevima u zemlji, ima poginulih

U Poljskoj, zbog ledene kiše, problemi na mnogim putevima u zemlji, ima poginulih

U centralno-istočnoj Poljskoj došlo je do poteškoća na putevima zbog otežanih vremenskih uslova, a na pojedinim mestima je obustavljen javni prevoz, prenosi RMF24.

Usled ledene kiše i leda, koji su tankim slojem prekrili kolovoze i trotoare, počele su da se dešavaju manje saobraćajne nezgode i gužve. Sa više pravaca stižu dojave o kamionima koji ne mogu da se spuste po ledu i tako blokiraju saobraćaj.

Deo puta 38 u Opoljskom vojvodstvu postao je delimično neprohodan zbog snežnih nanosa čija visina na pojedinim mestima dostiže i dva metra. Neki vozači su morali da ostave automobile na ivicama i da se uz pomoć spasilaca evakuišu u obližnje gradove.

U Bjalistoku u ranim jutarnjim satima, zbog poledice, nije pušten javni prevoz, ali su potom autobusi postepeno počeli da izlaze na liniju. Gradonačelnik je savetovao direktore škola da otkažu nastavu i pozvao ljude da ostanu kod kuće ako je moguće.

Nacionalna uprava za puteve saopštila je da je za raščišćavanje puteva korišćeno više od 1.200 jedinica specijalne opreme.

Dodato. Kasnije se saznalo da su u Poznanju i Varšavi dve osobe smrtno povređene nakon što su se okliznule na ulici. U „hitnoj“ prijavljuju povećan broj pacijenata sa povredama usled pada na ledu.