Masovni ukrajinski napadi: Oboreno 87 ukrajinskih dronova iznad šest ruskih oblasti

Masovni ukrajinski napadi: Oboreno 87 ukrajinskih dronova iznad šest ruskih oblasti

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je 87 ukrajinskih dronova iznad šest oblasti Rusije, od kojih 70 iznad Rostovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Iznad Kurske i Voronješke oblasti uništeno je po šest dronova, po dva iznad Belgorodske i Kurske oblasti, a jedan dron je uništen iznad Krima, prenosi Tanjug, pozivajući se na RIA Novosti.

Usljed pada djelova oborenih dronova u regionu Voronježa pričinjena je manja šteta na skladištu za naftu, koje se ne koristi, objavio je Aleksandar Gusev, regionalni guverner, na svom Telegram kanalu.

On je precizirao da su oko tri sata po lokalnom vremenu dežurne snage protuzračne odbrane u okrugu Liskinski oborile šest bespilotnih letjelica i da je tada skladište oštećeno.

Ranije je guverner Rostova Vasilij Golubev objavio da je protuzračna odbrana odbila masovni napad dronovima i da je poremećeno snabdijevanje strujom u Morozovskom okrugu, kao i da preduzimaju mjere za obnavljanje opskrbe korisnika.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. godine Moskva gotovo svakodnevno obavještava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti Rusije, kao i na Krim.